Gefrustreerde Agüero kan woede over Sampaoli niet verbergen

Reacties

De bom staat op het punt te barsten bij Argentinië. Sergio Agüero en Javier Mascherano zeggen nog te geloven in een wonder tegen Nigeria in de laatste groepswedstrijd. De vraag is of Jorge Sampaoli dan nog bondscoach is. In Argentinië wordt gesproken over de mogelijkheid om Jorge Burruchaga als noodoplossing naar voren te schuiven voor de kraker tegen Nigeria.

Gefrustreerde Agüero kan woede over Sampaoli niet verbergen

De boodschap van Sampaoli tijdens zijn persconferentie was dat het zijn spelers misschien niet gelukt was zich aan te passen aan zijn project, dat daardoor mislukt is. Die opmerkingen werden bij TyC Sports voorgelegd aan Agüero. De Manchester City-spits aarzelde even en gaf een veelzeggend antwoord alvorens direct weg te lopen: 'Laat hem maar zeggen wat hij wil.'

De aanvaller meldde zich even later opnieuw in de mixed zone om zijn woorden toe te lichten. Agüero begon tegen Kroatië in de basis en werd direct na de 0-1 gewisseld voor Gonzalo Higuaín. Vanaf de bank zag hij de score vervolgens oplopen tot 0-3. Agüero: 'Het maakt me treurig en boos, maar er is nog een kans. We zijn afhankelijk van anderen. We hebben alles gedaan wat we konden, maar nu… Laten we hopen op een wonder of iets dergelijks. We moeten het afwachten vrijdag en dan zelf proberen Nigeria te verslaan.'

Argentinië heeft na twee wedstrijden één punt en moet hopen dat Nigeria deze vrijdag van IJsland wint (aftrap 17.00 uur) om kans op plaatsing voor de knock-outfase in eigen hand te houden. Dinsdagavond wordt die beslissende wedstrijd gespeeld.

Javier Mascherano predikte rust met het oog op die wedstrijd en wilde niet ingaan op de positie van Sampaoli. 'We hebben nog een wedstrijd te gaan, dus laten we het niet over consequenties hebben. Na de laatste wedstrijd, laten we hopen dat dat niet de volgende is, moeten we gaan analyseren', sprak de routinier.

'Sampaoli had Messi er in de rust af moeten halen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.