Gefrustreerd AC Milan rolt de rode loper uit voor Napoli

AC Milan heeft terrein prijs moeten geven op koploper Napoli. Cremonese bezorgde de Rossoneri een frustrerende avond.

0 - 0
AC Milan
AC Milan

Stefano Pioli heeft mooie herinneringen aan Stadio Zini in Cremona. De trainer van AC Milan maakte in 1989 zijn eerste Serie A-treffer in zijn actieve carrière bij Cremonese. 33 jaar na die winnende treffer namens Fiorentina had Pioli een beduidend minder plezierige ervaring in Cremona.

Zijn door afwezigen geplaagde formatie had alle moeite met de laagvlieger in de Serie A. In de eerste helft bleek doelman Marco Carnesecchi een te grote sta-in-de-weg voor de Rossoneri, die na 45 minuten ondanks 72 procent balbezit met 0-0 de kleedkamer opzochten.

De doelman van Cremonese, dat de geblesseerde Cyriel Dessers miste, zag na bijna een uur de bal in het doel verdwijnen. Divock Origi scoorde na een chaotische situatie, maar hij zag een streep gaan door de 0-1 vanwege buitenspel.

Carnesecchi bleef met dank aan de VAR een tegentreffer bespaard, zoals de Italiaanse jeugdinternational ondanks de Milanese druk zijn doel schoon negentig minuten hield. Cremonese pakte zo een punt, waar Milan met het gelijkspel inmiddels op acht punten is gekomen van Napoli. Geen van de achtervolger kan in het spoor blijven van de koploper.