Geflopte miljoenenaankoop Wenger druipt af richting Spanje

Reacties

Drie jaar na zijn miljoenentransfer naar Arsenal laat Lucas Pérez Engeland definitief achter zich. De dertigjarige aanvaller keert terug naar Spanje, waar hij voor drie jaar bij Alavés heeft getekend.

Geflopte miljoenenaankoop Wenger druipt af richting Spanje

Daarmee komt er dus een einde aan het Engelse avontuur van Pérez, dat voor de Spaanse linkspoot op een mislukking is uitgelopen. Al in zijn eerste jaar bij Arsenal werd duidelijk dat de Galiciër moeite had de verwachtingen waar te maken. The Gunners hadden in de zomer van 2016 liefst twintig miljoen euro voor hem over nadat hij in de Primera División zeventien keer had gescoord voor Deportivo La Coruña, de club uit zijn geboorteplaats.

Onder de vleugels van Arsène Wenger kon Pérez geen vervolg geven aan het beste seizoen van zijn carrière, die begon bij Rayo Vallecano en hem verder in Oekraïne (Karpaty Lviv en Dinamo Kiev) en Griekenland (PAOK Saloniki) bracht. Arsenal besloot na zijn eerste seizoen, waarin de spits nog wel acht keer scoorde, hem op huurbasis te laten terugkeren naar Deportivo. Na acht goals te hebben gescoord in La Liga, wilde West Ham United hem wel hebben.

Arsenal nam zijn verlies en verkocht Pérez voor het schamele bedrag van 4,4 miljoen euro aan de stadgenoot en de rivaal. Ook zijn tweede seizoen in de Premier League werd met drie goals in vijftien duels geen onverdeeld succes. Een bod van ruim twee miljoen euro van Alavés was daarom genoeg om The Hammers afstand te laten doen van de Spanjaard. Bij de nummer elf van Spanje wordt Pérez de concurrent van John Guidetti.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.