Geert Meijer vervangt Hoekman bij Finse club

Geert Meijer gaat aan de slag bij FC Hämeenlinna. Vrijdag tekent hij een contract bij de Finse tweededivisionist. Meijer volgt er Danny Hoekman op, die vorige week na gezamenlijk overleg besloot om op te stappen.

Geert Meijer vervangt Hoekman bij Finse club

Meijer is gehaald door technisch adviseur Jan Everse. De trainer had nog geen club en zal het huidige Finse seizoen afmaken bij zijn nieuwe werkgever.

Hoekman was sinds januari actief als coach van Hämeenlinna, maar de resultaten vielen tegen. Na vijf duels neemt de club de twaalfde plaats in met slechts vijf punten.

De 54-jarige Meijer werkte jarenlang bij Feyenoord. Hij was er onder meer assistent van Willem van Hanegem, Arie Haan en Leo Beenhakker. De laatste jaren was hij vooral actief in het Midden-Oosten bij clubs als Al Wahda en Al Jazira.

Hämeenlinna heeft een Nederlandse enclave. De zakenman Willem Bijl is grootaandeelhouder van de club, waarvan Koen Nijmeijer - voormalig PEC Zwolle - manager is. Jan Everse - oud-trainer van FC Zwolle, Sparta en het Finse Jokerit - is technisch adviseur.

Bekijk hier al onze video's