Geen zorgen bij Sevilla na vele gemiste kansen De Jong

Luuk de Jong kan rekenen op de steun van zijn trainer en ploeggenoten na zijn optreden van zondag. De spits van Sevilla miste vier grote kansen in het uitduel met Barcelona (4-0 nederlaag).

Sevilla was in het eerste half uur sterker dan Barcelona, maar De Jong verzuimde tot driemaal toe zijn ploeg op voorsprong te zetten. Na de laatste van die pogingen sloeg Luis Suárez aan de andere kant wel toe en liep Barcelona in acht minuten tijd uit naar een 3-0 voorsprong.

Na rust pakte De Jong de bal af van Arthur en schoot hij van dichtbij op de paal. De Nederlander is de speler met de meeste doelpogingen in La Liga zonder een doelpunt te maken: 18. De Jong heeft geen krediet meer in de Spaanse media, die spreken van een rampavond voor de spits.

Daar was trainer Julen Lopetegui het na afloop niet mee eens. 'Dit resultaat doet pijn en is onverdiend. We toonden lef en lieten zien waar we aan gewerkt hebben. De Jong heeft veel goed gedaan, maar in Camp Nou moet je dingen zeer goed uitvoeren en een beetje geluk hebben.'

Fernando was ook mild over het optreden van De Jong. 'Ik maak me geen zorgen. Hij maakte vandaag zijn kansen niet af, maar ik denk dat hij in de volgende wedstrijden gaat scoren', aldus de middenvelder na afloop tegen ElDesmarque.