Geen rood voor De Ligt: 'Onana had die bal gehad'

Reacties

Matthijs de Ligt is van mening dat de gele kaart die hij tegen PEC Zwolle kreeg voor een overtreding terecht was. Ajax had al in de eerste tien minuten met tien man kunnen staan.

Geen rood voor De Ligt: 'Onana had die bal gehad'

Al vroeg in de wedstrijd moest de centrumverdediger van Ajax ingrijpen na balverlies op het middenveld. Het eerste persoonlijke duel won hij nog, maar de bal kwam alsnog bij een tegenstander terecht. Kingsley Ehizibue ging er met de bal vandoor, maar werd gestuit door De Ligt.

De spelers van PEC Zwolle smeekten om een rode kaart, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis gaf alleen geel en daar was de VAR het mee eens. 'Ik denk dat ik hem licht raak', bekent De Ligt de overtreding in gesprek met FOX Sports. 'Maar ik denk dat Onana de bal had gehad.'

VI's Tom Knipping na PEC Zwolle - Ajax.

Ehizibue zelf kon ook geen uitsluitsel geven. 'Ik dacht dat ik doorgebroken was. Ik weet niet zeker of ik bij de bal kon. Toen ik werd geraakt kon ik sowieso niet meer bij de bal.' Uiteindelijk won Ajax met 1-4.

De Ligt liet ook wat weten over de blessuregevallen van Ajax. Zowel Andre Onana als Donny van de Beek viel geblesseerd uit. 'Onana had een beetje last van zijn hamstring, maar hij kon er weinig over zeggen. Ik denk dat het verder wel goed zit met Van de Beek.'

Ajax speelt woensdag in de Johan Cruijff Arena tegen Bayern München. Op het spel staat de groepswinst in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.