'Geen rentree Van Gaal: Nagelsmann nieuwe bondscoach van Duitsland'

Reacties

Julian Nagelsmann wordt zo goed als zeker de nieuwe bondscoach van Duitsland. Dat meldt Bild dinsdagochtend. Alleen de laatste details staan een samenwerking tussen de 36-jarige trainer en de Duitse voetbalbond (DFB) nog in de weg.

'Geen rentree Van Gaal: Nagelsmann nieuwe bondscoach van Duitsland'
© Pro Shots

Nagelsmann gold na het ontslag van bondscoach Hansi Flick al direct als belangrijkste kandidaat om het stokje over te nemen richting het EK van volgend jaar in eigen land, maar zijn salaris vormde volgens Duitse media een struikelblok. Inmiddels zijn beide partijen het volgens Bild eens geworden over een contract tot medio 2024 met een jaarsalaris van zo'n vier miljoen euro.

Dat is aanzienlijk minder dan de twintig miljoen euro waar Nagelsmann op basis van zijn tot 2026 lopende contract bij Bayern München nog recht had. De voormalig trainer van RB Leipzig werd vorig seizoen op non-actief gezet vanwege de tegenvallende resultaten. Zijn verbintenis bij de recordkampioen zou worden ontbonden, zodat hij de overstap naar de bond kan maken.

Daarmee lijkt een terugkeer van Louis van Gaal als bondscoach dus definitief van de baan. Diverse oud-speler van Bayern schoven de 72-jarige Amsterdammer vanwege zijn ruime ervaring naar voren als optie, maar al snel was duidelijk dat de voorkeur van de Duitse bond uitging naar Nagelsmann. Van Gaal kan na zijn vertrek bij het Nederlands elftal dus blijven genieten van zijn pensioen. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.