Geen Rangnick-revolutie: Schalke 04 vertrouwt op Baum en Naldo

Reacties

Niet Ralf Rangnick maar Manuel Baum is door Schalke 04 uitverkoren om de roemruchte club weer te laten presteren in de Bundesliga. Bij die missie krijgt de voormalig coach van Duitsland Onder-20 steun van Naldo als assistent.

Geen Rangnick-revolutie: Schalke 04 vertrouwt op Baum en Naldo
© Pro Shots

Na het gedwongen vertrek van David Wagner was het de vraag wie de gevallen grootheid Schalke 04 uit het moeras moest gaan trekken. Onder de namen die circuleerden, was die van Rangnick een van de meest opvallende. De 62-jarige Duitser werkte twee keer eerder bij Die Königsblauen.

'Ik heb sinds acht weken mijn handen vrij. Als ik zou zeggen dat Schalke me überhaupt niet zou interesseren, dan zou ik liegen', zei Rangnick zondag tegen Sky. 'Ik kan me moeilijk voorstellen er voor een derde keer aan de slag te gaan. Maar ik heb geleerd dat nooit zeggen in het voetbal zinloos is. Ik denk dat de clubleiding moet kijken hoe het de toekomst ziet. Hoe lukt het om Schalke in de komende jaren weer tot de topacht van Duitsland te laten behoren?'

Baum is blijkbaar volgens de clubleiding een deel van het antwoord op die vraag. 'We hebben een vakman binnengehaald', jubelt voorzitter Jochen Schneider. 'We denken dat hij als mens en als trainer goed bij Schalke past.' Tot de zomer van 2022 wordt Baum ondersteund door Naldo als assistent. De voormalig verdediger ligt goed bij het publiek vanwege zijn dienstverband tussen 2016 en 2019 waarin hij zich ontpopte tot leider van de defensie. 'Het voelt goed om terug bij Schalke te zijn', zegt hij op de clubsite. 'Iedereen weet dat ik deze club in mijn hart gesloten heb. Alles wat ik in mijn negentien jaar als prof geleerd heb, wil ik inzetten om Baum te ondersteunen.'

Van een terugkeer van Rangnick komt het dus niet.  Eerder leek hij hard op weg om AC Milan onder zijn hoede te nemen. Vanwege (intern) verzet tegen de aanstelling van de Duitser ging er een streep door dat dienstverband.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.