Geen nieuwe Kasteel-verovering TOP: Eredivisie lonkt voor Sparta

Sparta Rotterdam heeft woensdagavond de finale van de play-offs om promotie/degradatie bereikt. De ploeg van Henk Fraser won opnieuw van de sensatie van het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen, TOP Oss.

Sparta Rotterdam
3 - 0
TOP Oss
TOP Oss

Sparta verschafte zich zondag een uitstekende uitgangspositie door een 0-2 zege in Brabant. Abdou Harroui was de grote man met twee prachtige goals. Toch rekende Sparta zich nog niet rijk, des te meer omdat TOP vorige maand nog Het Kasteel veroverde met een 1-4 zege.

De thuisploeg maakte de missie van de Ossenaren al snel nog zwaarder. In een open wedstrijd opende Sparta na een kwartier de score via Bart Vriends, die na een blessure terugkeerde in het elftal. Na een kort genomen corner gaf Mohamed Rahyi de bal voor en kopte Vriends de 1-0 binnen.

Hoewel TOP ook gevaarlijk was via Delano Ladan en Bryan Smeets, was het vooral Sparta dat de klok sloeg in de eerste helft. Deroy Duarte kreeg twee goede kansen, maar kreeg de bal niet achter TOP-doelman Ronald Koeman junior.

Ook na rust waren er mogelijkheden om TOP de nekslag uit te delen. Harroui brak door en leek opnieuw fraai te scoren, maar zijn stiftje ging net naast. De bezoekers werden wel feller, maar in de slotfase sloeg Sparta alsnog toe. Invaller Ragnar Ache tikte in minuut 86 al de 2-0 binnen en zorgde twee minuten later voor een fantastisch slotakkoord door dwars door het midden en via onderkant lat raak te knallen.

Door de nederlaag van TOP Oss is het fraaie seizoen van de ploeg van trainer Klaas Wels ten einde. In de finale van de play-offs stuit Sparta op De Graafschap, dat SC Cambuur uitschakelde. Het tweeluik is, net als de strijd tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk, uitgesmeerd over komende zaterdag en dinsdag.