Geen nieuwe algemeen directeur FC Utrecht: 'Boegbeeld is oud denken'

Reacties

FC Utrecht zal geen opvolger aanstellen voor Wilco van Schaik, die eerder dit jaar zijn taken als algemeen directeur neerlegde. De Domstedelingen kiezen voor een zogenoemd collegiaal bestuursmodel.

Geen nieuwe algemeen directeur FC Utrecht: 'Boegbeeld is oud denken'

In dit dagelijks bestuur nemen drie directeuren zitting: Jordy Zuidam en Paulo Steverink zijn statutair directeur, waarbij Zuidam zich richt op de voetbalzaken en Steverink finance en operations 'doet'. Martijn Standaart, de derde directeur, is verantwoordelijk voor de commercie.

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren zegt op de clubsite dat FC Utrecht wel heeft nagedacht over het aantrekken van een algemeen directeur. 'Wij hebben zeker hier goed naar gekeken en alles overwogen, onder meer hebben wij gekeken naar wat wel en niet heeft gewerkt bij FC Utrecht afgelopen jaren en de trends op het gebied van het besturen van voetbalclubs internationaal.'

Van Seumeren vindt het niet zo interessant wie nu het boegbeeld is van FC Utrecht. 'Dat is oud denken. Wij bouwen door als team en hebben daar vertrouwen in. Mijn betrokkenheid als grootaandeelhouder zal echter van wezenlijk belang blijven, waarbij Jordy Zuidam vanuit de directie voor de lange termijn een belangrijke rol zal vervullen. Parallel is de rol van Erik ten Hag momenteel van onschatbare waarde voor de club.'

Tevens maakt FC Utrecht woensdag bekend dat Jacques van Ek per 1 oktober stopt als voorzitter van de raad van de commissarissen. Paul Verhoeff is zijn opvolger en geeft daarmee leiding aan het collegiaal bestuur.

Overigens bekleedt Van Schaik momenteel de functie van algemeen directeur bij NEC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.