Geen addertje meer onder het gras: Van Ewijk start voorbereiding bij Heerenveen

Reacties

Milan van Ewijk staat maandag op het trainingsveld als SC Heerenveen aan de voorbereiding op het seizoen begint. De juridische plooien tussen de Friezen en ADO Den Haag zijn onlangs gladgestreken.

Geen addertje meer onder het gras: Van Ewijk start voorbereiding bij Heerenveen
© Pro Shots

Heerenveen, ADO Den Haag en Van Ewijk kwamen eind vorig seizoen al tot overeenstemming over de transfer. Als gevolg van de financiële situatie van de Haagse club - een faillissement is nog altijd niet afgewend en er loopt een zogeheten herstructureringsproces (WHOA-procedure) - zaten er echter wat juridische haken en ogen aan de transfer. Zo was het in theorie mogelijk dat een rechter de transfer met terugwerkende kracht zou afblazen.

Hoewel beide partijen al over de transfer hadden gecommuniceerd, bleef de definitieve afhandeling daardoor nog enige tijd boven de markt hangen. Inmiddels is die laatste onzekerheid weggenomen, laat SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond weten. 'Het is afgekaart. Met inachtneming van de regels omtrent de in Den Haag geldende situatie hebben we goede afspraken gemaakt. Wij hebben de transfersom inmiddels betaald en Milan kan daardoor bij ons gaan voetballen.'

Van Ewijk is maandag een van de twee nieuwe gezichten op de training van SC Heerenveen. Ook Xavier Mous zal dan zijn gezicht laten zien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.