Geëmotioneerde Weghorst sprakeloos door plek in voorselectie Oranje

Reacties

Dat Wout Weghorst een heel goede kans maakt om mee te gaan naar het EK, doet de topscorer van WfL Wolfsburg veel. De 28-jarige werd spits werd zondagavond emotioneel toen hij daar na het Bundesliga-duel met RB Leipzig een vraag over kreeg.

Geëmotioneerde Weghorst sprakeloos door plek in voorselectie Oranje
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 2
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Weghorst verscheen voor de camera nadat hij met Wolfsburg een ticket voor de Champions League had veiliggesteld. Het was voor de clubtopscorer (twintig Bundesliga-goals) het slotstuk van een mooie week, waarin bekend werd dat Frank de Boer hem heeft opgenomen in de voorselectie van het EK. De bondscoach heeft al laten blijken blijken dat Weghorst hard op weg is naar het EK.

En dat maakt blijkbaar het nodige los bij de 1 meter 97 lange spits met het stoere voorkomen. Toen een Duitse verslaggeefster hem namens het officiële kanaal van de Bundesliga vroeg naar zijn plek in de voorselectie van Oranje, kon Weghorst van emotie nauwelijks iets uitbrengen. Vervolgens erkende hij dat het een droom is om met Nederland naar het EK te gaan. 'Ja, ik ben er blij mee.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder dit jaar was Weghorst nog zo teleurgesteld dat hij ontbrak in de selectie van Oranje voor de start van de WK-kwalificatiereeks, dat hij geen zin had om erop te reageren. Het verklaart enigszins waarom de voormalig spits van FC Emmen, Heracles Almelo en AZ twee maanden later nauwelijks een woord kan uitbrengen. De laatste interland van de viervoudig international dateert van 19 november 2019.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.