Geëmotioneerde Godín kondigt vertrek bij Atlético Madrid aan

Reacties

Diego Godín trekt na negen seizoenen de deur achter zich dicht bij Atlético Madrid. Dat heeft de 33-jarige verdediger bekendgemaakt op een persconferentie. Godín vertrekt komende zomer waarschijnlijk naar Internazionale.

Geëmotioneerde Godín kondigt vertrek bij Atlético Madrid aan

Het vertrek van de 33-jarige Godín hangt al maanden in de lucht. De belangstelling van Internazionale is geen geheim, maar Atlético Madrid-trainer Diego Simeone bleef in de media herhalen te hopen op een langer verblijf van de sterkhouder. De Uruguayaan kon ook bijtekenen in het Wanda Metropolitano, maar kiest er dus voor zijn aflopende contract niet te verlengen.

'Ik ben veel meer dan een fan van Atlético, dus ik wilde dit zelf zeggen. Dit is niet alleen een club voor mij, het is een familie voor mij geweest, een manier van mijn leven, mijn thuis', zei Godín op het speciaal ingelaste persmoment. Daarbij barstte de stoere captain bijna in huilen uit. 'Dit is veel zwaarder dan welke wedstrijd ook', zei hij, terwijl hij zijn emoties de baas probeerde te blijven.  

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo komt er na 381 officiële duels een einde aan het verblijf van Godín, die van alle aanwezigen een groot applaus kreeg. De kopsterke verdediger, die medio 2010 overkwam van Villarreal, gaf als reden dat er niet uitkwam met Atlético en dat hij een betere aanbieding heeft gehad. Waarschijnlijk dus die van Inter, waar hij naar verluidt 5,5 miljoen euro exclusief bonussen per jaar kan opstrijken.

Renovatie
Door het vertrek van aanvoerder Godín gaat de ontmanteling van de al jarenlang zo betrouwbare Atlético Madrid-defensie door. De contracten van de vaste vleugelverdedigers Filipe Luís en Juanfran lopen na dit seizoen af. Lucas Hernández maakte eerder al bekend naar Bayern München te vertrekken. De club slaagde er afgelopen zomer wel in sterspeler Antoine Griezmann te behouden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.