Gedumpt door z'n grote liefde: Parejo heeft alle reden voor sportieve wraak

Reacties

Iets meer dan twee maanden na zijn pikante overstap naar Villarreal staat Dani Parejo zondag oog in oog met zijn grote liefde Valencia, waar hij deze zomer moest vertrekken als onderdeel van een schoonmaakactie van eigenaar Peter Lim. De regionale derby tussen Villarreal en Valencia is daarmee extra beladen.

Gedumpt door z'n grote liefde: Parejo heeft alle reden voor sportieve wraak
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
2 - 1
Valencia
Valencia

Normaal gesproken is de rivaliteit tussen de twee clubs uit de Comunidad Valenciana niet zo fel, zeker niet omdat Villarreal historisch gezien altijd het kleine broertje uit de provincie is geweest van het grote Valencia. Inmiddels liggen de zaken echter wat gevoeliger. En dat heeft vooral te maken met het vertrek van Parejo, die na negen jaar trouwe dienst transfervrij de deur uitliep in Mestalla en voor vier jaar bij de streekgenoot tekende.

Villarreal nam behalve de transfervrije spelmaker ook Francis Coquelin voor een spotprijsje over van Valencia en heeft met verdediger Raúl Albiol en Paco Alcácer nog twee voormalige aanvoerders van Los Che onder contract staan, maar het is toch vooral de pikante overstap van Parejo die de gemoederen nog altijd bezighoudt. Valencia uitte via het clubblad Batzine zelfs kritiek op de seizoenstart van de voormalige publiekslieveling bij Villarreal.

Valencia wilde de eigen fans doen geloven dat Parejo nog weinig indruk had gemaakt met nul goals en nul assists, waardoor er bij de aanhangers van zijn nieuwe club al onvrede zou bestaan over zijn spel. De technisch begaafde middenvelder zou niet passen bij het voetbal dat trainer Unai Emery nastreeft. Villarreal liet het niet over zijn kant gaan en kwam op social media met allerlei statistieken om aan te tonen dat Parejo het prima doet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo kwam Villarreal vorige week vrijdag met een artikel en bijgaande tweet waarin het de seizoenstart van Parejo briljant noemde. Met 373 succesvol verstuurde passes is de 31-jarige middenvelder na vijf speelronden op dat vlak de koploper in La Liga. Twee dagen later bracht de huidige nummer vier van Spanje het artikel nogmaals onder de aandacht door hem in een tweet het brein van De Gele Onderzeeër te noemen.

Het zijn schermutselingen die in aanloop naar de onderlinge confrontatie gretig worden opgepikt in de Spaanse media, niet in de minste plaats omdat het pijnlijke vertrek van Parejo tekenend is voor de sportieve chaos bij Valencia. In zijn kielzog trokken nog vijf andere volwaardige basiskrachten de deur achter zich dicht. De nieuwe trainer Javi Gracia kreeg daar helemaal niets voor terug, aangezien er welgeteld nul aankopen waren.

de exodus bij valencia

Speler Club Transfersom
Francis Coquelin Villarreal 6,5 miljoen
Ezequiel Garay Geen club Transfervrij
Dani Parejo Villarreal Transfervrij
Cristiano Piccini Atalanta Transfersom
Rodrigo Leeds United 30 miljoen
Ferran Torres Man City 23 miljoen

Vorige week dook in Spanje daarop het bericht op dat Gracia alweer zou willen opstappen wegens het gebrek aan transferactiviteit. De vijftigjarige Spanjaard ontkrachtte die geruchten al snel en meldde zijn contract te respecteren, al draaide hij niet om de hete brei heen: 'Ik wist dat de selectie een transformatie zou ondergaan, maar had niet verwacht dat er helemaal geen aankopen zouden komen, gepaard met zoveel vertrekkende spelers.'

Gracia moet het dus doen met een uitgeklede selectie. Tekenend is dat er na het vertrek van Coquelin en Parejo met Geoffrey Kondogbia nog maar één serieuze kandidaat over is voor de twee centrale posities op het middenveld. Tijdens de eerste wedstrijden van dit seizoen moesten jeugdspeler Vicente Ezquerdo, de vorig seizoen aan Famalicão verhuurde Uros Racic en rechtsback Daniel Wass het gat opvullen wat Parejo heeft achtergelaten.

Geoffrey Kondogbia bleef in tegenstelling tot Coquelin en Parejo wel bij Valencia, al wordt hij na het sluiten van de transfermarkt nog gelinkt aan Atlético Madrid. Dat mag nog een middenvelder halen, omdat het machteloos stond toen Arsenal op Deadline Day de afkoopsom in het contract van Thomas Partey betaalde.
© Pro Shots
Geoffrey Kondogbia bleef in tegenstelling tot Coquelin en Parejo wel bij Valencia, al wordt hij na het sluiten van de transfermarkt nog gelinkt aan Atlético Madrid. Dat mag nog een middenvelder halen, omdat het machteloos stond toen Arsenal op Deadline Day de afkoopsom in het contract van Thomas Partey betaalde.

Met zeven punten uit vijf duels had de competitiestart slechter gekund, maar de vrees dat Valencia na de negende plaats van afgelopen seizoen opnieuw een verloren jaar tegemoet gaat is gegrond. Het valt daardoor te bezien of Gracia het tweejarige contract dat hij in juli tekende zal uitdienen. Een nederlaag tegen Villarreal zal waarschijnlijk nog niet het einde betekenen, zoals dat eind juni nog wel het geval was voor zijn voorganger Albert Celades.

Een ding is in ieder geval zeker: Valencia treft zondag een getergde Parejo. En niet alleen vanwege het kritische stukje in het clubblad van Los Che. De viervoudig international van Spanje zal er op gebrand zijn om eigenaar Peter Lim en zijn adjudanten te laten zien dat ze het niet bij het rechte eind hadden door hem de club uit te werken. Stiekem zullen veel fans van Valencia het nog begrijpen ook dat hun oude held uit is op sportieve wraak.

De wedstrijden in de zesde speelronde van La Liga:


Za 17 okt. 2020

Zo 18 okt. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Valencia
Meer over Valencia
Meer Dani Parejo
Meer over Dani Parejo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.