Geduld Van La Parra beloond: terugkeer naar Engeland lonkt

Reacties

Hij heeft er even op moeten wachten, maar Rajiv van La Parra lijkt binnenkort weer aan de slag te gaan in het Championship. De 29-jarige buitenspeler staat in de serieuze belangstelling van meerdere clubs.

Geduld Van La Parra beloond: terugkeer naar Engeland lonkt
© Pro Shots

Vrijdagavond om 18.00 uur Nederlandse tijd sluit in Engeland ook de transferwindow voor binnenlandse transfers en dus gaat bij veel clubs dan het vizier op transfervrije spelers. Van La Parra is zo'n speler. Hij liet in april al in goed overleg zijn contract bij Rode Ster Belgrado ontbinden en wachtte sindsdien op de juiste aanbieding. De aanvaller wilde graag terug naar Engeland, waar hij de beste jaren uit zijn loopbaan beleefde en lijkt die kans nu te krijgen.

Swansea City, Queens Park Rangers en Reading hebben namelijk concrete interesse, terwijl ook Ipswich Town in een eerder stadium al zijn belangstelling kenbaar maakte. Ook uit veel andere landen werd er al geïnformeerd naar Van La Parra. Het Mexicaanse Pachuca volgt hem en ook PEC Zwolle had hem op een lijstje staan, maar de buitenspeler wachtte geduldig op zijn kans in Engeland.

Van La Parra doorliep de opleiding van Feyenoord en kwam via Caen en SC Heerenveen in 2014 in het Championship terecht. Daar speelde hij achtereenvolgens voor Wolverhampton Wanderers, Brighton & Hove Albion en Huddersfield Town. Met die laatste club dwong hij in 2017 promotie naar de Premier League af, voor het eerst in 45 jaar. Uiteindelijk daalde de club weer af en maakte Van La Parra de overstap naar Rode Ster.

Bij de Servische topclub was hij basisspeler in de groepsfase van de Champions League (zie foto), maar in de competitie koos de club voor andere buitenlandse spelers en dus gingen beide partijen uit elkaar. De coronacrisis maakte de zoektocht naar een nieuwe club vervolgens niet makkelijker, maar nu heeft hij als transfervrije speler dus meerdere opties.

Spelersprofiel

R. van La Parra


Geboortedatum:
4 juni 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Almere City FC
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.