Geduld ongelukkige Ramselaar bij PSV begint op te raken

Reacties

Bart Ramselaar zit momenteel niet met PSV in Milaan ter voorbereiding op de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale, maar stond maandagavond op De Herdgang met Jong PSV. Na de nederlaag tegen SC Cambuur (1-2) uitte de 22-jarige middenvelder nog maar eens zijn ongenoegen over de situatie in Eindhoven. Een vertrek lijkt voor beide partijen de beste optie.

Geduld ongelukkige Ramselaar bij PSV begint op te raken

In april ziet de wereld er nog heel anders uit voor Ramselaar. Na negentig minuten tegen Ajax springt de middenvelder samen met zijn ploeggenoten in het rond. PSV kroont zich door een 3-0 zege tot kampioen en hoewel Ramselaar tegen Ajax invalt, heeft hij zeker in de tweede seizoenshelft een aandeel in het winnen van de titel door de Eindhovenaren. In de beginmaanden van het seizoen geeft trainer Phillip Cocu nog vaak de voorkeur aan Jorrit Hendrix, Marco van Ginkel en Gastón Pereiro. Laatstgenoemde zit daarna steeds vaker op de bank, ten faveure van Ramselaar.

Bart Ramselaar viert de titelwinst met Mauro Júnior.
Bart Ramselaar viert de titelwinst met Mauro Júnior.

Van Ginkel vertrekt in de zomer weliswaar weer naar Chelsea, maar door de komst van Erick Gutiérrez en Ryan Thomas - die kort na zijn komst zwaar geblesseerd raakt - wordt het Eindhovense middenveld drukker bezet. Daar komt nog bij dat nieuwe trainer Mark van Bommel het meer ziet zitten in Pablo Rosario. De oefenmeester formeert een basisteam waar hij niet van afwijkt, PSV kent immers een geweldige start van het seizoen. Ramselaar komt tot slecht 21 speelminuten, verdeeld over vier Eredivisie-duels.

Een nieuw dieptepunt volgt voor Ramselaar midden september, nadat het in de transferperiode niet tot een transfer is gekomen. Van Bommel laat de middenvelder meedoen met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, uit bij NEC. Daar geeft hij het enige juist antwoord door twee keer te scoren. Nadat Ramselaar is gewisseld, geven de Eindhovense beloften de zege op de Nijmegenaren nog wel weg: 4-4.

De uitblinker toont zich na afloop nog strijdbaar tegenover FOX Sports. 'Eerst dacht ik wel: Moet ik met Jong PSV mee...?, met alle respect. Maar ik ben een liefhebber, ik wil altijd voetballen en heb de knop omgezet. Bovendien moet ik klaar zijn als ik in de ploeg kom. Het liefst speel ik alles bij PSV 1, maar je hebt niet alleen maar ups. Dit maakt iedere voetballer mee. Het enige dat ik kan doen is hard werken. Mijn doel is me terugknokken, daar ga ik voor.'

Een dag later mag Ramselaar op de bank plaatsnemen bij de hoofdmacht, dat met 7-0 wint bij ADO Den Haag, maar Van Bommel raakt er niet van overtuigd dat hij zijn middenveld moet aanpassen. Ramselaar treedt in november nog met Jong PSV aan tegen Jong AZ, waar hij één keer scoort (3-1 winst) en afgelopen maandag was het weer zover. Deze keer geen goals voor Ramselaar, die negentig minuten speelt en met 1-2 onderuit gaat.

PSV treedt in het KNVB-bekerduel met RKC Waalwijk (2-3 nederlaag) aan met een B-team. Bart Ramselaar staat in de basis.
PSV treedt in het KNVB-bekerduel met RKC Waalwijk (2-3 nederlaag) aan met een B-team. Bart Ramselaar staat in de basis.

Ondertussen traint PSV in San Siro voor de laatste keer richting het duel met Inter. Van Bommel heeft de jonge Tsjech Michal Sadilek wel meegenomen naar Milaan, maar voor Ramselaar is geen plaats. 'Dat is natuurlijk pijnlijk, maar in mijn situatie kan ik het beter positief bekijken. In Italië zou ik waarschijnlijk toch niet spelen. Ik ben zeker niet gelukkig op dit moment. Het is heel lastig. Als je eenmaal op het veld staat, is het anders. Dit is een vervelende situatie, er moet snel verandering in komen.'

De winterstop breekt bijna aan en dus gaat de transferwindow weer open. Dat biedt mogelijk een uitweg voor Ramselaar. 'Ik ben hier twee seizoenen gelukkig geweest. Het is een proces. Ik zit niet bij de pakken neer. Ik kan me ontwikkelen op de training. Ik wil fitter en sterker worden. Het moet veel uit mezelf komen. Ik wil gewoon voetballen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.