Gedegradeerde Shaqiri krijgt bij Liverpool herkansing in Europese top

Reacties

Xherdan Shaqiri kon niet voorkomen dat Stoke City naar het Championship degradeerde, maar blijft zelf wel actief in de Premier League. De 26-jarige vleugelspits stapt over naar Liverpool, dat naar verluidt vijftien miljoen euro voor de Zwitserse WK-ganger betaalt.

Gedegradeerde Shaqiri krijgt bij Liverpool herkansing in Europese top

Volgens Engelse media mocht Shaqiri voor dat bedrag bij Stoke vertrekken na de degradatie, conform een clausule in zijn contract. Alleen Marko Arnautovic, die vorig seizoen voor ruim 22 miljoen euro naar West Ham United verkaste, bracht ooit meer geld in het laatje voor The Potters, die deze zomer ook al een vergelijkbaar bedrag incasseerden voor Ramadan Sobhi, Marc Muniesa, Lee Grant en Kevin Wimmer gezamenlijk.

Voor Shaqiri betekent zijn transfer naar Liverpool een nieuwe kans in de Europese top. De linkspoot verkaste in 2012 na zijn doorbraak bij FC Basel naar Bayern München, waar hij in de schaduw van Arjen Robben en Franck Ribéry nooit uitgroeide tot bassispeler ondanks 17 goals in 81 officiële duels. Na een half seizoen bij Internazionale kwam hij in 2015 bij Stoke terecht.

Gek genoeg was juist het jaar waarin Stoke degradeerde het beste seizoen van Shaqiri. Met acht goals en zeven assists trok de Zwitser met Kosovaarse roots, die tijdens het WK in opspraak raakte wegens zijn juichgebaar na de 2-1 tegen Servië, de kar. Het was voor Liverpool reden in actie te komen. Na Naby Keïta en Fabinho is Shaqiri de derde aanwinst voor The Reds. Hij gaat met rugnummer 23 spelen. 

'Ik ben heel blij om hier te zijn', zegt Shaqiri op de website van zijn nieuwe club. 'Dit is een enorme club met een geweldige geschiedenis, grote spelers en een fantastische coach. Een paar jaar geleden wilde ik al naar Liverpool komen, maar toen ging de transfer uiteindelijk niet door. Ik ben heel gelukkig dat het nu wel is gelukt. Ik wil mezelf ontwikkelen en prijzen winnen; dat is waarvoor ik ben gekomen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.