Fulham gaf Ajax het goede voorbeeld, Godfather Monchi

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Fulham gaf Ajax het goede voorbeeld, Godfather Monchi

• Arsenal dacht Monchi al binnen te hebben als nieuwe technisch directeur, maar op het laatste moment koos de Spanjaard voor een terugkeer naar zijn oude liefde Sevilla. Waarom? Een advies van een goede bekende zette hem aan het denken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Vandaag precies negen jaar geleden gaf Fulham het goede voorbeeld aan Ajax door in de Europa League Juventus uit te schakelen. Dat deed de bescheiden club uit Londen door in eigen huis met 4-1 te winnen, na een 3-1 nederlaag in Turijn. Juventus eindigde het duel met negen man na rode kaarten voor Jonathan Zebina en Fabio Cannavaro. Benieuwd naar de namen van toen? Bekijk het hier.

Kenny Dougall heeft vrijdag flink op zijn tanden moeten bijten. De Barnsley-middenvelder, die in Nederland speelde voor Telstar en Sparta Rotterdam, probeerde met een gebroken been de League One-wedstrijd tegen Doncaster voort te zetten. Het werd logischerwijs geen succes. 'Ik weet niet waarom ik probeerde verder te spelen met een gebroken been, maar niemand kan zeggen dat ik het niet heb geprobeerd.'

• Lukas Podolski scoorde voor Vissel Kobe na voorbereidend werk van Andrès Iniesta. De afronding noch de voorzet was echt bijzonder. De struikelpartij na de assist van de Spaanse oud-international had daarentegen wel wat kolderieks.

• Voor een recordaantal toeschouwers de strijd aanbinden met de grote concurrent. Lieke Martens genoot met volle teugen van de ongekende omstandigheden. Dat ze met de vrouwen van Barcelona ten koste van Atlético Madrid de drie punten mee naar huis nam, zal ongetwijfeld hebben meegespeeld.

• In Valencia wordt uitgebreid stilgestaan bij het feit dat honderd jaar geleden de club het levenslicht heeft gezien. Het zal de inwoners niet makkelijk ontgaan dat de plaatselijke voetbaltrots een jublileum viert.

• De nodige kilometers naar het noorden is er nog een club jarig. De stemming zal vanwege de resultaat van zondag tegen AZ niet feestelijk zijn, maar Ajax bestaat vandaag toch echt 119 jaar. Oud-speler Patrick Kluivert is een van mensen die met een felicitatie komt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.