GBA walst over rivaal dankzij kabouter

Germinal Beerschot Antwerpen mag zich Ploeg van ‘t Stad van Antwerpen noemen, nadat GBA afgelopen weekeinde met 4-0 won van Antwerp FC, nog wel op de Bosuil. En dat alles dankzij een kabouter.

In de aanloop van de beladen derby was nogal wat commotie ontstaan nadat Antwerp-coach Rene Desaeyere tegenstander GBA als kabouterploeg had omschreven. Dit omdat er bij de fusieploeg een flink aantal kleinmannen rondloopt.

De woede van de GBA-spelers werd nog groter toen zij zondag de kleedkamer binnenkwamen en er midden in het lokaal een kabouter op de kleine voetballers stond te wachten. 'Een misplaatste grap', mopperde GBA-speler Dickson Agyeman (1,65 meter) na het duel. 'Met het feit dat we veel kleine spelers in onze ploeg hebben, lach je niet. En we hebben toch maar met 0-4 gewonnen. Wie zijn nu eigenlijk de kabouters?'

Aanvankelijk namen de GBA'ers aan dat tegenstander Antwerp FC voor de kabouter had gezorgd. Vandaar dat ze hun kabouter omdoopten tot Eddy, naar de voorzitter van Antwerp: Eddy Wauters.

Maar woensdag onthulde de Gazet van Antwerpen dat GBA-trainer Marc Brys achter de actie zit. Hij liet assistent Eric Verhoeven het beeldje in de kleedkamer zetten. Een succesvolle motivatiestunt, zo bleek. Kabouter Eddy is inmiddels gepromoveerd tot mascotte.

Bekijk hier al onze video's