Gattuso kleineert nieuwkomer Bakayoko na valse start bij Milan

Reacties

Gennaro Gattuso is niet onder de indruk van het debuut van Tiemoue Bakayoko in het shirt van AC Milan. De hoofdtrainer benadrukt dat er werk aan de winkel is voor de zomeraanwinst.

Gattuso kleineert nieuwkomer Bakayoko na valse start bij Milan

Bakayoko (24) maakte veel indruk bij AS Monaco en verdiende vorig jaar een mooie transfer naar Chelsea. Hoewel hij in Engeland veel speelde, bleek hij niet de aanwinst die de Londenaren zochten. Na de komst van Jorginho en Mateo Kovacic mocht Bakayoko vertrekken en hij koos voor een avontuur bij Milan. Daar hoopte de middenvelder direct van waarde te kunnen zijn.

De start viel echter behoorlijk tegen. Bakayoko viel tegen Napoli bij een 2-1 voorsprong in, maar kon een 2-3 nederlaag niet voorkomen. Na afloop was Gattuso opvallend kritisch op de debutant. 'Bakayoko moet leren hoe hij de bal krijgt', bromde de Milan-coach. 'We moeten daar hard aan werken en het zal niet gemakkelijk worden.'

'Een week is niet voldoende om de gebreken bij een speler op te lossen', vervolgde de bijzonder kritische Gattuso. 'Ik had graag wat oudere, meer volwassen spelers in mijn team gehad.' Milan heeft vijf miljoen euro betaald om Bakayoko een jaar te huren en heeft aan het einde van dit seizoen een optie tot koop, ter waarde van 35 miljoen euro.

Spelersprofiel

T. Bakayoko


Geboortedatum:
17 augustus 1994
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Paris
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
FC Lorient
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.