Gattuso blameert zich met AC Milan in Kroatië opnieuw

Gennaro Gattuso is ook in zijn tweede wedstrijd als eindverantwoordelijke bij AC Milan tegen een blamage aangelopen. De gevallen grootmacht ging donderdagavond op bezoek bij NK Rijeka pijnlijk onderuit: 2-0.

De voormalig voetballer werd onlangs aangesteld als opvolger van de ontslagen Vincenzo Montella. Het debuut van de trainer eindigde afgelopen weekend echter in mineur. Op bezoek bij promovendus Benevento, die tot dan toe nog nul punten had in de Serie A, werd in de slotfase gelijkgespeeld.

In de Europa League was AC Milan op voorhand van het duel in Kroatië al geplaatst voor de volgende ronde. Met elf punten uit vijf wedstrijden was de eerste plek veiliggesteld. Rijeka moest op zijn beurt zelf winnen en tegelijkertijd hopen op een nederlaag van AEK Athene op bezoek bij Austria Wien.

De thuisploeg ging furieus van start. Na zeven minuten was het immers al raak. Spits Jakov Puljic schoot een vrije trap op fraaie wijze tegen de touwen: 1-0. Vlak voor rust hadden de Italianen een mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar jongeling Patrick Cutrone verzuimde de score gelijk te trekken.

Direct na de thee vergrootte de kampioen van Kroatië vervolgens de marge. Mario Gavranovic kwam slim voor zijn man en verschalkte keeper Marco Storari van dichtbij: 2-0. Opnieuw Cutrone had een kwartier voor tijd een kans op de aansluitingstreffer, maar wéér had de spits zijn vizier niet op scherp staan.

Uitgeschakeld
Doordat Lucas Biglia, Argentijns international, ook een vrije trap niet tot doelpunt kon verwerken, stevende Rijeka af op een knappe zege op AC Milan. Ondanks de winstpartij, zit het Europa League-avontuur voor de Kroaten er wel op. Het eindigt met zeven punten uit zes wedstrijden derde achter nummer twee AEK Athene, dat door het gelijkspel bij Austria Wien (0-0) doorgaat naar de knock-outfase van het miljoenenbal.