Gat in begroting dreigt voor PSV

Reacties

PSV greep niet alleen naast Steven Berghuis, maar ook naast de Champions League. Door de uitschakeling tegen FC Basel loopt de club circa dertig miljoen euro aan UEFA-premies mis.

Gat in begroting dreigt voor PSV
Haugesund
Haugesund
0 - 1
PSV
PSV

Dat bedrag bestaat uit een deelnamebonus, een uitkering op basis van de Europese ranking en een bedrag uit de marketingpool. Was PSV uitgeschakeld in de play-offs, dan had de vicekampioen in elk geval nog vijf miljoen euro smartengeld gekregen. Een stuk meer dan de eliminatie in de tweede voorronde, die slechts 380 duizend euro oplevert.

Voor de begroting in dit seizoen heeft de knock-out geen gevolgen. PSV heeft 78,5 miljoen ingetekend en is uitgegaan van Europa League-deelname. Het is cruciaal dat de Eindhovenaren op het tweede Europese niveau wel doorstoten tot het hoofdtoernooi, anders ontstaat er alsnog een gat in de begroting.

Deelname aan de Europa League-groepsfase is goed voor ongeveer zes miljoen euro aan zekere UEFA-inkomsten. Per punt betaalt de UEFA verder een prestatiebonus van 190 duizend euro (Champions League: 900 duizend per punt).

Hoewel de uitschakeling tegen Basel niet leidt tot een financieel probleem, is het een klap in de concurrentiestrijd met Ajax. Die club genereert een omzet die zonder Europees voetbal en transfers een miljoen of twintig hoger ligt. Als Ajax deelneemt aan de Champions League, wordt dat gat ruimschoots verdubbeld.

Geld, geld, geld: 'Voor 80 procent wordt de ranglijst bepaald door de munten'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.