García de la Vega houdt woord en verkoopt Spaanse aandelen

Reacties

Mauricio García de la Vega is bijna af van zijn belang in de Spaanse voetbalclub Real Murcia. Een woordvoerder van de Roda JC-investeerder heeft aan VI bevestigd dat zijn aandelen zo goed als verkocht zijn.

García de la Vega houdt woord en verkoopt Spaanse aandelen

Het belang van García de la Vega vormde een obstakel op weg naar het eigenaarschap van Roda JC Kerkrade, maar volgens zijn adviseur Pieter Nieuwenhuis is die zaak bijna afgewikkeld. 'De entiteit die aandeelhouder was namens Mauricio, heeft een overeenstemming bereikt met een andere partij. De afhandeling moet nog verwerkt worden, maar in principe is de bemoeienis van Mauricio met Real Murcia nu teruggebracht naar nul.'

Het is een nieuwe stap in de goede richting voor de Mexicaan, die door Roda in juni werd voorgesteld als nieuwe eigenaar. De licentiecommissie van de KNVB stelt als eis dat kandidaten voor een clubovername geen belang hebben in een andere proflcub. 'Eén kwaliteitseis is dus afgevinkt', aldus adviseur Nieuwenhuis. Het is nu wachten op een uitspraak van de licentiecommissie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.