Galatasaray ontbindt contract Sneijder

Reacties

Wesley Sneijder kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Zijn contract bij het Turkse Galatasaray is ontbonden. Trainer Igor Tudor zag het niet zitten in de 33-jarige middenvelder.

Galatasaray ontbindt contract Sneijder

Galatasaray meldt dat Sneijder afziet van een vergoeding van vierenhalf miljoen euro om zijn contract af te kopen. Een transfer naar een andere Turkse club lijkt uitgesloten. Galatasaray heeft laten vastleggen dat de middenvelder twintig miljoen euro moet betalen als hij in de komende drie jaar naar een andere club in Turkije verhuist.

De geruchten over een vertrek van Sneijder gingen al langer rond. Aanvankelijk zou Galatasaray hem willen verkopen, zodat hij nog geld op zou brengen. Met zijn 33 jaar is de geboren Utrechter immers niet meer de jongste, maar door het goede seizoen dat hij achter de rug heeft, was hij wel een van de weinige Galatasaray-routiniers die nog enkele miljoenen kon opleveren. Tegelijkertijd is de recordinternational van Oranje echter ook een absolute publiekslieveling in Istanbul.

Een overgang naar de Verenigde Staten lijkt een serieuze optie. De vrouw van Sneijder, Yolanthe Sneijder-Cabau, wil proberen voet aan de grond te krijgen in Amerika als actrice en bovendien heeft Sneijder zelf nooit een geheim gemaakt van zijn wens om ooit nog eens in de Major League Soccer te spelen. Los Angeles FC heeft reeds interesse getoond, maar omdat de voorbereiding op het seizoen in de VS pas in januari start vindt een eventuele transfer waarschijnlijk ook pas rond die periode plaats.

Sneijder speelde vierenhalf jaar bij Galatasaray. In januari 2013 kwam hij over van Internazionale. Met de Turkse topclub werd hij twee keer kampioen en won hij drie keer de beker en drie keer de Super Cup. Het contract van Sneijder liep nog door tot medio 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.