Galatasaray blameert zich op eigen veld en kan dubbel vergeten

Reacties

Akhisarspor heeft voor een daverende stunt gezorgd door Galatasaray uit te schakelen in de strijd om de Turkse beker. Yevhen Seleznyov (foto) was de gevierde man bij de bezoekers, die de return met 0-2 wonnen.

Galatasaray blameert zich op eigen veld en kan dubbel vergeten

Eigenlijk leek het tweeluik al beslist in het voordeel van Galatasaray, dat op 27 februari de heenwedstrijd met 1-2 won. In eigen huis moest het karwei nog even afgemaakt worden door de koploper van de Süper Lig, maar Akhisarspor zorgde voor een enorme sensatie.

Door twee treffers van Seleznyov leidden de bezoekers, die in de competitie twaalfde staan met slechts vijf punten punten de degradatiestreep, na 35 minuten al met 0-2. Daarmee was de nederlaag uit de heenwedstrijd weggepoetst. Galatasaray had echter nog tijd genoeg om een blamage te voorkomen.

De Turkse topclub slaagde er echter niet meer in te scoren. Galatasaray, waar Ryan Donk en Garry Rodrigues als invaller hun opwachting maakten, eindigden de wedstrijd met tien man. Maicon kreeg dertien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart.

In de finale speelt Akhisarspor tegen Besiktas of Fenerbahçe, die elkaar donderdag treffen. De heenwedstrijd bij Besiktas eindigde op 1 maart in 2-2. Galatasaray kan zich vanaf nu volledig richten op de titelstrijd. Met nog vijf duels voor de boeg heeft de ploeg van trainer Fatih Terim één punt voorsprong op achtervolgers Besiktas en Istanbul Başakşehir, terwijl Fenerbahçe drie punten minder heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.