Gakpo legt uit waarom Oranje in de tweede helft wel tot goed aanvalsspel kwam

Reacties

Cody Gakpo scoorde dan weliswaar niet in de achtste finale tegen de Verenigde Staten, maar kijkt toch met een goed gevoel terug op de Oranje-zege. De 23-jarige aanvaller prees na afloop vooral de efficiëntie in het spel van het Nederlands elftal.

Gakpo legt uit waarom Oranje in de tweede helft wel tot goed aanvalsspel kwam
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

'We zijn super blij, we hebben er hard voor gevochten vandaag', reageerde Gakpo na afloop bij de NOS op de zege en de kwartfinaleplek. Wel zag hij dat Nederland het lastiger had dan in de groepsfase. 'Amerika heeft het ons moeilijk gemaakt. In de eerste helft maakten we het onszelf ook lastig omdat we niet zorgvuldig aan de bal waren. In de tweede helft zie je dat we meer durven te voetballen, de ruimte vinden en daardoor goede aanvallen creëren.'

Waar Gakpo in ieder geval tevreden over is is: de effectiviteit van dit Oranje. 'We hadden in de eerste helft beter kunnen spelen, maar we waren heel efficiënt dus dat is top.' Ook was hij blij met de belangrijke optredens van zijn teamgenoten. 'We weten dat we kwaliteiten hebben. Bij Andries (Noppert, red.) weet je dat hij alles pakt en als Memphis (Depay, red.) in de zestien komt dan is het meestal gewoon een goal', verwees hij naar de belangrijke reddingen van Noppert en het doelpunt van Memphis.

Gakpo haalde zelf nog een belangrijke bal van de doellijn. 'Dat is ook een taak die je hebt bij corners en vrije trappen. We vechten voor elkaar en dit hoort erbij', reageert de PSV’er bescheiden op zijn actie. Wie zijn favoriete tegenstander van Oranje in de kwartfinale is, wil Gakpo niet zeggen. 'We gaan vanavond kijken wie het wordt', doelt hij op de achtste finale tussen Argentinië en Australië. De kwartfinale is vrijdag om 20.00 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.