Gakpo geraakt door PSV-supporters en het einde van de titelstrijd

Reacties

De toekomst van Cody Gakpo is nog ongewis. De smaakmaker van PSV benadrukte na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen dat hij nog niet weet bij welke club hij volgend seizoen speelt. De Eindhovense aanhang toonde woensdagavond nog maar eens grote waardering voor de 23-jarige aanvaller.

Gakpo geraakt door PSV-supporters en het einde van de titelstrijd
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Verschillende PSV-supporters hadden voor de wedstrijd tegen NEC een spandoek gemaakt met daarop een groot contract. Na de 3-2 zege op de Nijmegenaren kreeg Gakpo vanuit de fans de vraag of hij met een spuitbus even een krabbel wilde zetten. De linksbuiten werkte lachend mee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het was een mooi gebaar natuurlijk van de fans', vertelde Gakpo daarna tijdens de persconferentie, waarop hij ook werd gevraagd naar de krabbel die hij zette. 'Dat was het minste wat ik kan doen.' Gakpo ging daarna in op zijn toekomst: 'Ik moet even alles op een rijtje zetten. Kijken wat de mogelijkheden zijn en dan een keuze maken. Ik heb tot nu toe alleen met Ruud van Nistelrooij gesproken en dat was een goed gesprek, maar we moeten kijken wat er allemaal gaat gebeuren. Natuurlijk speelt het WK ook mee in de keuze die ik moet maken. Het WK meemaken is een persoonlijk doel van mij.'

Gakpo was emotioneel na de wedstrijd. Dat had niet alleen te maken met de vele steun die hij ontving vanaf de tribunes. 'Ik was ook teleurgesteld natuurlijk, want uiteindelijk zijn we op een vervelende manier niet kampioen geworden. Dat hakte er ook wel een beetje in na de wedstrijd. Het besef kwam steeds meer dat de manier waarop niet echt fair was', zei Gakpo, doelend op onder meer de strafschop die Feyenoord zondag in de extra tijd van de topper in De Kuip (2-2) kreeg.

De wedstrijd tegen NEC was er voor PSV een met twee gezichten. De thuisploeg liep in de eerste helft uit naar een 2-0 voorsprong en mede door het verval bij PSV en twee goals van de bezoekers werd het na rust toch nog spannend. Gakpo had daar wel een verklaring voor: 'In de rust wisten we de stand (bij Ajax, dat met 3-0 voorstond, red.). Ik denk dat iedereen daar toch door werd geraakt en dat je daarna een ander spelbeeld zag.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.