Gabriel Jesus is weergaloos voor eigen publiek, Sinisterra debuteert

Arsenal heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in winst omgezet. Mede door een wervelend optreden van Gabriel Jesus, die tweemaal scoorde en twee assists gaf, werd Leicester City met 4-2 verslagen. Luis Sinisterra beleefde als invaller zijn Premier League-debuut in dienst van Leeds United, dat een 0-2 voorsprong weggaf tegen Southampton.

Arsenal
Arsenal
4 - 2
Leicester City

Jesus wist vorige week zaterdag niet te scoren in zijn debuutwedstrijd tegen Crystal Palace, maar maakte wel grote indruk in zijn eerste wedstrijd voor het thuispubliek. Voor de rust scoorde de spits tweemaal. Halverwege de eerste helft zorgde hij met een geplaatste inzet in de rechterbovenhoek voor de 1-0. Een kopbal bij de tweede paal van Jesus, nadat een hoekschop van Gabriel Martinelli op onhandige wijze werd verlengd door Jamie Vardy, betekende de 2-0.

Met het nodige geluk vond Leicester kort na de pauze de aansluiting. Na een door James Justin doorgekopte lange bal van Jonny Evans maakte William Saliba een flinke inschattingsfout. De verdediger van Leicester probeerde in het strafschopgebied voor Vardy te komen en de bal terug te koppen op doelman Aaron Ramsdale, die echter uit positie stond. Daardoor kopte hij de bal in het eigen doel. Nog geen twee minuten later zorgde Xhaka echter voor de 3-1, op aangeven van Jesus, nadat doelman Danny Ward een voorzet van Ben White liet glippen. James Maddison bracht Leicester terug tot 3-2 na voorbereidend werk van Kelechi Iheanacho, maar opnieuw reageerde Arsenal razendsnel: Martinelli schoot diagonaal raak.

Brighton & Hove Albion
0 - 0
Newcastle United

Sven Botman had voor het eerst in de Premier League een basisplaats bij Newcastle, terwijl Brighton aantrad met Joël Veltman in de basis en Jan Paul van Hecke op de bank. Een van de hoogtepunten van het optreden van Botman was een uitstekende tackle halverwege de tweede helft om Danny Welbeck het scoren te beletten vanaf de vijfmeterlijn. In de eerste helft had Brighton de betere kansen, al werd een treffer van Newcastle-spits Callum Wilson afgekeurd wegens een hooggeheven been. In de slotfase van de wedstrijd liet Pascal Gross, vorige week nog de held tegen Manchester United, een grote kans op de 1-0 liggen. Verder bracht Newcastle-verdediger Fabian Schär nog redding op de lijn, waardoor het 0-0 bleef.

Southampton
Southampton
2 - 2
Leeds United

Met twee doelpunten in het eerste kwartier na de pauze zette Rodrigo de bezoekers op rozen. Binnen dertig seconden na de aftrap werkte hij de bal van dichtbij binnen na een lage voorzet van Jack Harrison; een door Pascal Struijk doorgekopte corner van Brenden Aaronson stelde Rodrigo in staat de 0-2 binnen te koppen. Struijk was de enige Nederlander op het veld, want Crysencio Summerville bleef op de bank bij Leeds. Southampton wist de 0-2 achterstand weg te poetsen: Joe Aribo omspeelde keeper Illan Meslier en maakte er 1-2 van, waarna Kyle Walker-Peters de eindstand op 2-2 bepaalde. Zes minuten voor tijd viel Sinisterra in, maar hij kon Leeds niet meer aan een zege helpen.

Wolverhampton Wanderers
0 - 0
Fulham
Fulham

De ultieme kans om de wedstrijd te beslissen bleek negen minuten voor het einde niet besteed aan Aleksandar Mitrovic. De spits van Fulham gaf een strafschop niet genoeg richting mee, waardoor doelman José Sá redding kon brengen. De penalty was verdiend door een overtreding van Rayan Aït-Nouri op Bobby Decordova-Reid. Grote kansen waren spaarzaam in de wedstrijd en door de misser was een doelpuntloos gelijkspel onvermijdelijk. Kenny Tete had een basisplaats en werd in de blessuretijd naar de kant gehaald bij de bezoekers.