Gabriel Jesus biedt excuses aan: 'Ik had iemand kunnen verwonden'

Na de gewonnen Copa América-finale heeft de Braziliaanse spits Gabriel Jesus zijn excuses aangeboden. De frustraties liepen hoog op toen de aanvaller twintig minuten voor tijd rood kreeg.

In de zeventigste minuut kreeg Jesus zijn tweede gele kaart van de Chileense scheidsrechter. Op dat moment stond Brazilië op een 2-1 voorsprong tegen Peru. Jesus had zelf voor die 2-1 gezorgd, daarvoor was hij al betrokken bij de openingstreffer van Everton. Zonder Jesus werd de overwinning over de streep getrokken door de Brazilianen (3-1), na de ceremonie trok de spits van Manchester City en Brazilië het boetekleed aan.

Jesus uitte zijn frustraties onder andere op de VAR-monitor langs het veld (zie video onder), die hij omduwde. Alerte omstanders voorkwamen dat de monitor omviel. 'Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen die dichtbij stonden. Ik had zomaar iemand kunnen verwonden, ik ben blij dat dit niet gebeurd is.'

De spits was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter, maar zoekt het ook bij zichzelf. 'De scheidsrechter maakte een verkeerde beslissing, in mijn ogen was het geen rode kaart. Daarna was het vooral een mix van emoties en boosheid. Hier moet ik van leren en volwassener worden.'

Voor Brazilië was het de negende eindzege tijdens de strijd om de Copa América. Jesus zal zich binnenkort weer moeten melden bij Manchester City. The Citizens begonnen maandag, nog zonder de kersverse winnaar van de Copa América, aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 4 augustus speelt Manchester City de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, tegen Liverpool wordt er gestreden om het Community Shield.