Fulham-manager Silva kan schorsing verwachten na dubbele aanklacht

Reacties

Fulham zal het vermoedelijk één of meerdere wedstrijd(en) zonder manager Marco Silva moeten stellen. De Portugees ging over de rooie in het verloren bekerduel met Manchester United en heeft nu een tweede aanklacht van de FA aan zijn broek.

Fulham-manager Silva kan schorsing verwachten na dubbele aanklacht
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Fulham
Fulham

De Engelse voetbalbond stelde hem eerder al in staat van beschuldiging naar aanleiding van zijn gedrag jegens de arbitrage tijdens de wedstrijd. Fulham stond verrassend op voorsprong tot Manchester United een strafschop kreeg toegekend. The Cottagers protesteerden hevig: naast de overtreder die hands maakte, kregen ook Aleksandar Mitrovic en dus coach Silva een rode kaart voor het protesteren.

United won de wedstrijd en Silva was ook na afloop nog witheet. 'We hebben het dit seizoen moeilijk gehad met Chris Kavanagh (de scheidsrechter, red.). Bij veel momenten hebben we geen geluk met hem gehad, en vaak is het moeilijk om dat te begrijpen. Iedereen kan zien wat er vandaag is gebeurd', brieste Silva. Dat brengt hem nu nog een aanklacht van de FA, voor het in twijfel trekken van een arbiter. Daarnaast wordt hem nog het smijten van een waterfles naar een grensrechter aangerekend.

Silva heeft nog tot woensdag om te reageren op de aanklacht. Een uitspraak zal dan in de dagen erop volgen. Vermoedelijk zal Fulham, dat als gepromoveerde club met de negende plaats een prima seizoen doormaakt, het even zonder Silva moeten stellen. Ook Mitrovic, die Kavanagh een duw gaf, kan overigens een lange schorsing tegemoet zien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.