Fulham gaat verrassend aan de haal met gewilde Seri

Reacties

Fulham heeft de komst van Jean Michaël Seri afgerond. De aanvallende middenvelder van OGC Nice stond in de belangstelling van tal van Europese topclubs, maar het is de Engelse promovendus die met de Ivoriaan aan de haal gaat. Ook zijn ploeggenoot Maxime Le Marchand maakt de overstap naar Fulham.

Fulham gaat verrassend aan de haal met gewilde Seri

Seri heeft op Craven Cottage een contract voor vier seizoenen ondertekend, terwijl de club ook nog eens een optie heeft voor een vijfde seizoen. Met de komst van de 26-jarige rondt Fulham een regelrechte coup af. In de afgelopen maanden werd Seri gelinkt aan clubs als Napoli, Chelsea, Arsenal, Borussia Dortmund en zelfs Barcelona. Hij lijkt met Fulham echter te kiezen voor de zekerheid van speelminuten op het hoogste niveau.

De creatieve Seri begon zijn loopbaan in eigen land bij Africa Sports d'Abidjan en ASEC Mimosas, waarna hij naar Portugal trok. Via (het tweede elftal van) FC Porto en twee seizoenen Paços de Ferreira kwam hij in de zomer van 2015 terecht bij Nice. Daar groeide hij snel uit tot een steunpilaar, met de club eindigde hij in drie seizoenen knap als vierde, derde en achtste in de Ligue 1.

De 18-voudig international van Ivoorkust zegt 'dolblij' te zij. 'Ik begin aan een nieuw avontuur, hopelijk verloopt alles voorspoedig.' Ook technisch directeur Tony Khan is in zijn nopjes. 'Hij heeft enorme kwaliteiten én een groot potentieel, dus daarom stond hij al lang bovenaan ons lijstje. Dit is een grote dag voor iedereen die betrokken is bij deze club. Ik weet zeker dat alle fans net zo euforisch zijn over deze transfer als wij.'

Kort na de bekendmaking van de transfer van Seri, maakte Nice bekend dat verdediger Le Marchand exact dezelfde overstap maakt. De 28-jarige Fransman kwam ook in 2015 terecht bij Nice, dat hem kocht van Le Havre. Afgelopen seizoen speelde hij in 29 competitiewedstrijden mee, in de Europa League trof hij onder meer Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.