Frustratie groot bij PEC: 'We hebben elkaar in de steek gelaten'

Reacties

'Een kansloze wedstrijd', concludeert PEC Zwolle-trainer John Stegeman na de 0-2 nederlaag van zijn ploeg tegen Fortuna Sittard van zaterdagavond. Op die uitslag was helemaal niets af te dingen.

Frustratie groot bij PEC: 'We hebben elkaar in de steek gelaten'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

PEC begon buitengewoon slecht aan het duel en had bij rust nog geen enkele doelpoging afgeleverd. Fortuna was heer en meester. 'Ik ben af en toe wel geschrokken van de dingen die we deden. We waren zo slordig, slecht aan de bal, niet geconcentreerd. Blijkbaar kunnen we het niet opbrengen om drie wedstrijden in de week volledig geconcentreerd te zijn. Het was vanaf het begin slap', zegt Stegeman.

De trainer van de Zwollenaren probeerde halverwege nog de boel op scherp te zetten. 'In de rust probeerde ik ze wel even aan te zetten. Ik had in mijn hoofd zitten om te wisselen, maar ik wilde de jongens toch de kans geven om zich te herpakken', legt Stegeman uit. 'Ik was vooral gewoon boos, we hebben elkaar in de eerste helft in de steek gelaten, vind ik. Je kunt een keer verliezen of een keer niet goed spelen, maar niet op deze manier. Dit sloeg helemaal nergens op.'

Messi
Stegeman sprak van een collectieve wanprestatie en daar kon aanvoerder Bram van Polen zich wel in vinden, ook hij nam het woord in de rust om het elftal op scherp te zetten. 'Niemand haalde zijn niveau vandaag. Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Fortuna heeft een aardige ploeg vind ik hoor, maar wij zijn op alle fronten tekortgeschoten', aldus de ervaren verdediger.

Gelegenheidsspits Pelle Clement beleefde een frustrerende avond in de voorhoede. 'Ik kwam amper aan de bal, omdat we zo ongelooflijk slordig waren. Ik stond echt op een eiland voorin. Als je Messi daar had neergezet vanavond, dan had hij ook niet gescoord.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.