Frustratie bij Cocu: Vitesse laat zege door vingers glippen in Emmen

Vitesse heeft nagelaten voor de tweede keer op rij te winnen in de Eredivisie. Voor de Arnhemmers ging het in de slotfase mis op bezoek bij FC Emmen, in een wedstrijd waarin Davy Pröpper zijn rentree in de basis beleefde.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 2
Vitesse
Vitesse

De vorig jaar gestopte Pröpper tekende eind januari een contract bij zijn oude liefde om zijn voetballoopbaan nieuw leven in te blazen. Tegen Heerenveen viel de 31-jarige middenvelder vorige week in en een speelronde later was de zeventienvoudig Oranje-international al klaar voor een basisplaats. Phillip Cocu zag dat de keuze voor Pröpper goed uitpakte. Vitesse was in de eerste helft de ploeg die het makkelijkst aan kansen kwam.

Een van die kansen werd in de 33ste minuut benut door Million Manhoef. De rechtsbuiten werd met een fraaie pass knap in stelling gebracht door Kacper Kozlowski. Oog in oog met Manhoef dook Emmen-goalie Mickey van der Hart naar de verre hoek, waarna de Vitesse-aanvaller afrondde in de korte hoek. Voor het 21-jarige talent van Vitesse was de 0-1 in Emmen al zijn vijfde goal van het seizoen in de Eredivisie.

Emmen had dit seizoen in eigen huis nog maar één keer verloren in de Eredivisie. Het team van trainer Dick Lukkien incasseerde vijf minuten na de openingstreffer een volgende klap. Carlens Arcus denderde als rechtsback van Vitesse naar voren en kreeg de bal op het juiste moment in de loop mee van Melle Meulensteen. De verdediger uit Haïti bleef rustig in het strafschopgebied en klopte Van der Hart in de korte hoek, waar de Emmen-goalie wel erg veel ruimte liet: 0-2.

Ontsnapping
De Emmenaren deden vlak voor rust wel wat terug, met dank aan een oude bekende. Kjell Scherpen kon de bal namelijk niet klemmen bij een schot van Mark Diemers. Uit de rebound maakte Jasin-Amin Assehnoun de aansluitingstreffer (1-2). Emmen probeerde na rust de druk op Vitesse op te voeren. De bezoekers bleven een paar keer op het nippertje overeind, tot het in de 87ste minuut echt misging.

Ryan Flamingo had bij een eerdere aanval van Emmen nog net kunnen voorkomen dat Ole Romeny van dichtbij kon scoren. Laatstgenoemde was even later als aangever belangrijk. Na een dribbel van Romeny werkte Vitesse-verdediger Dominik Oroz onder druk van Ahmed El Messaoudi in eigen doel (2-2). Zo ontsnapte Emmen wederom aan een nederlaag in eigen huis. Dit is al de zevende remise van Emmen in een thuiswedstrijd in dit Eredivisie-seizoen. De net als Pröpper teruggekeerde Marco van Ginkel zat op de bank bij Vitesse, maar viel niet in.