Frenkie steunt Luuk de Jong: 'Hij is gewoon heel erg goed'

Reacties

Frenkie de Jong haalde - zoals iedereen bij het Nederlands elftal - opgelucht adem na de nipte EK-kwalificatiezege op Noord-Ierland. De middenvelder van Barcelona zag hoe Luuk de Jong een van de redders van Oranje was, en nam het na afloop dan ook op voor de bekritiseerde spits.

Frenkie steunt Luuk de Jong: 'Hij is gewoon heel erg goed'
Nederland
Nederland
3 - 1
Noord-Ierland
Noord-Ierland

Frenkie de Jong zag Oranje lang worstelen tegen de Britten. 'Het was moeizaam', sprak hij na afloop in de mixed-zone van De Kuip. 'Zij deden het goed en stonden goed georganiseerd, maar dat is geen excuus voor het feit dat wij geen kansen creëerden. We hadden veel meer kunnen brengen.' Voor de zoveelste keer was Nederland na rust beter dan daarvoor. 'We hebben ook weleens goede eerste helften gespeeld, hoor...', grijnsde De Jong. 'Maar ik ben het met je eens: vaak moeten we eerst op achterstand komen voordat we losgaan.'

De middenvelder zag twee doelpuntenmakers, voor beiden had hij lovende woorden over. Zo maakte Memphis Depay twee treffers: de 1-1 en de 3-1. 'Memphis is heel erg belangrijk voor ons en heeft heel veel rendement. Ik ben blij dat hij er vandaag twee heeft mogen maken.' Veel aandacht ging echter ook uit naar stormram Luuk de Jong, die als invaller in de extra tijd de 2-1 voor zijn rekening nam.

En dat na een periode waarin de spits veel kritiek kreeg. Afgelopen weekend miste hij namens zijn club Sevilla nog vier opgelegde kansen. Frenkie de Jong zag dat van dichtbij, want dat gebeurde uitgerekend tegen zijn Barcelona. 'Ach, die kritiek gaat ook een beetje z'n eigen leven leiden, hè?', sprak de ex-Ajacied zijn steun uit. 'Ik denk dat Luuk gewoon heel erg goed is. Zeker vandaag, zoals hij erin komt. Hij is qua hoge ballen een van de beste spelers van Europa. Hij heeft een goede timing, is lang en sterk en kan ook nog goed knikken. Hij heeft het gewoon heel goed gedaan', sloot Frenkie de Jong lovend af.

Van de Beek opgelucht: 'Balbezit hebben zegt niet altijd alles'
Wijnaldum: 'Wist dat het moeilijk zou worden, maar zo moeilijk...'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.