Frenkie-miljoenen bezorgen RKC dubbel jubeljaar

Reacties

RKC Waalwijk kan positieve financiële jaarcijfers overleggen en dat komt grotendeels door de transfer van Frenkie de Jong, van Ajax naar Barcelona. Dat heeft de hekkensluiter van de Eredivisie wereldkundig gemaakt.

Frenkie-miljoenen bezorgen RKC dubbel jubeljaar
© Pro Shots

Het seizoen 2018/19 ging voor RKC de boeken in als het jaar waarin een rentree naar de Eredivisie werd bewerkstelligd. De Brabanders eindigden als achtste in de Keuken Kampioen Divisie, waarna in de play-offs achtereenvolgens NEC, Excelsior en Go Ahead Eagles werden verslagen. Nu heeft de club ook de jaarcijfers bekendgemaakt, er wordt trots melding gemaakt van het feit dat RKC er 'beter dan ooit' voor staat.

RKC heeft het boekjaar afgesloten met een netto resultaat van ruim 3,1 miljoen euro. Het is voor de vierde keer in vijf jaar tijd dat de club winst maakt. 'Het spelen van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie en de daadwerkelijke promotie hadden ook een impact op de cijfers. De play-off wedstrijden zorgen voor extra inkomsten en de personeelskosten zijn gestegen omdat door de promotie de spelersgroep en technische staf recht had op een promotiebonus', zo valt te lezen.

Het feit dat er een positief eindresultaat is, komt vooral door een van de grootste transfers van afgelopen zomer: die van middenvelder Frenkie de Jong. Hij speelde in het verleden in de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II en RKC, waardoor ook de Waalwijkers recht hadden op een klein deel van de transfersom die Barça aan Ajax betaalde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.