'Frenkie is de Barça-aankoop van het decennium, hij stelt nooit teleur'

Reacties

Barcelona won zondagavond de topper bij Atlético Madrid, een wedstrijd waarin Lionel Messi maar weer eens de hoofdrol pakte. Maar de Spaanse media waren ook behoorlijk te spreken over Frenkie de Jong, die op de nodige complimenten kon rekenen.

'Frenkie is de Barça-aankoop van het decennium, hij stelt nooit teleur'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 1
Barcelona
Barcelona

De Catalanen hadden het zondagavond zwaar in het Estadio Wanda Metropolitano, maar een late bevlieging van Messi leverde uiteindelijk toch nog drie punten op: 0-1. Uiteraard stond de Argentijnse vedette na afloop volop in de spotlights, maar in zijn schaduw werd ook De Jong behoorlijk bewierookt.

'De Jong stelt je nooit teleur', zo is AS lovend. 'Er zit geen limiet op zijn vermogen om meters te maken en om zowel in de aanval als in de verdediging een bijdrage te leveren. We zitten pas op één derde van het seizoen, maar we kunnen al vrij zeker stellen dat we momenteel kijken naar de beste aankoop die Barça dit decennium heeft gedaan', zo sluit de sportkrant lyrisch af.

Sport was overigens net iets minder lovend. 'De Nederlander verstopt zich nooit en toont altijd karakter, ook als de tegenstander hem op de huid zit, zoals zondag het geval was. Die houding compenseert zijn soms wat mindere bijdrage aan de opbouw. Net als Arthur was hij meer bezig met het niet verliezen van de bal, dan met het scheppen van gevaar.' El País constateerde dat De Jong het leven van Atlético-middenvelder Saúl Ñíguez behoorlijk zuur maakte. 'Hij was een lastpost voor hem, boven maakte hij de weg vrij voor de 0-1 van Messi.'

Hoewel Frenkie de Jong grote indruk maakt bij Barcelona, heeft hij zijn ideale plek op het middenveld nog niet eens gevonden:

De Nederlandse invloeden bij Barça: van Cruijff tot De Jong
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.