Frenkie de Jong vlag op modderschuit, Piqué gefileerd

De beoordelingen voor de Barça-spelers na de nederlaag op bezoek bij Levante zijn niet mals. Het Spaanse Sport heeft nog positieve woorden over voor enkele spelers, maar een paar zakten ook door de ondergrens.

Levante
Levante
3 - 1
Barcelona
Barcelona

Zo wordt verdediger Gerard Piqué helemaal onderaan geplaatst, net onder trainer Ernesto Valverde. 'Onherkenbaar', zo luidt de begeleidende tekst. 'De centrumverdediger zie je alleen bij tegengoals terug op de foto's. Dit was een van zijn slechtste optredens in tijden.'

Ook Valverde moet eraan geloven, hij moet volgens het Spaanse medium verantwoordelijk worden gehouden voor de scherven die hij veroorzaakte. 'De slechtste versie van Valverde's Barcelona komt vaak bovendrijven als het team op een 1-0 voorsprong staat. Pijnlijk.'

Ondanks behoorlijk wat rode stemmen staat Frenkie de Jong bovenaan het beoordelingslijstje. 'De sterkste op het middenveld, hij leek de machinekamer van Barça nog een beetje draaiende te houden.' De Jong verstuurde van alle middenvelders de meeste passes tegen Levante en van alle Barça-spelers hadden alleen Sergi Roberto en Piqué vaker de bal dan de Nederlander.

Busquets, die in de tweede helft in het veld kwam om de boel weer draaiende te krijgen, denkt dat de eindstand niet de krachtsverhoudingen weergeeft. 'Drie goals in tien minuten, dat is wel heel extreem', blikte Busquets op de Spaanse televisie terug op de wedstrijd. 'We zijn geslaagd in het moeilijkste deel van deze wedstrijd, namelijk op voorsprong komen. Daarna doet Levante ons veel pijn, maar zulke dingen gebeuren in het voetbal.'