Frenkie de Jong over kritiek: 'Niet iedereen kijkt goed naar de wedstrijden'

Reacties

Frenkie de Jong is opgelucht dat het Barcelona gelukt is om weer eens te winnen na drie duels op rij zonder zege. De Oranje-international groeide tegen Alavés vlak voor tijd uit tot matchwinner en nam na afloop geen blad voor de mond.

Frenkie de Jong over kritiek: 'Niet iedereen kijkt goed naar de wedstrijden'
© Pro Shots
Alavés
Alavés
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Enkele minuten na het laatste fluitsignaal in Vitoria-Gasteiz liet De Jong duidelijk blijken dat de reacties na El Clásico hem nog dwars zaten. De stemming rond Barça was ruim anderhalve week geleden na de nederlaag na verlenging tegen Real Madrid in de strijd om de Spaanse Super Cup gematigd positief. De reden: de Catalanen hadden het hun aartsrivaal écht moeilijk hadden gemaakt, terwijl het verschil op de ranglijst in La Liga groot is en de problemen zich in de voorbije maanden opstapelden bij Barcelona.

De Jong kwam daar in het tv-interview na de 0-1 tegen Alavés op terug. 'Ik was teleurgesteld dat we na de wedstrijd tegen Real Madrid zeiden dat we trots waren. Na een nederlaag tegen Real Madrid kun je nooit trots zijn', zei de spelmaker, die ook niet tevreden was over het spel van Barça zondagavond. Dat tegen de nummer negentien van La Liga pas in de 87ste minuut de ban werd gebroken, was veelzeggend. De Jong: 'De zege is belangrijk, maar we moeten ons spel verbeteren. We moeten secuurder zijn met de bal op de helft van de tegenstander, we zijn te gehaast op momenten dat we juist langer moeten wachten zodat er meer ruimte ontstaat.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De doelpuntenmaker die door verschillende media in Spanje ook werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd werd ook gevraagd naar de kritiek op zijn spel. Die kritiek laaide donderdag in Spanje flink op na de teleurstellende invalbeurt van De Jong in de bekerwedstrijd tegen Athletic Club (3-2 nederlaag na verlenging). De ex-Ajacied kreeg het verwijt dat hij onvoldoende zijn stempel op het spel drukte.

De Jong reageerde zondagavond: 'Mijn huidige vorm is normaal. Ik kan nog veel verbeteren, maar mijn spel is ook geen ramp. Er zullen nu mensen zijn die zeggen dat ik goed gespeeld heb omdat ik gescoord heb, maar volgens mij kijkt niet iedereen goed naar de wedstrijden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.