Frenkie de Jong na vier maanden terug bij groepstraining Ajax

Reacties

Frenkie de Jong is woensdag weer aangesloten bij de groepstraining van Ajax. De 21-jarige middenvelder kampte langdurig met de nasleep van een enkelblessure, maar heeft nu weer een volgende stap gezet in zijn herstel.

Frenkie de Jong na vier maanden terug bij groepstraining Ajax

Afgelopen seizoen beleefde De Jong zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Marcel Keizer - en later ook Erik ten Hag - gebruikte de jongeling als inschuivende centrumverdediger. In totaal speelde hij 22 Eredivisie-duels, maar op 28 februari raakte hij op de training geblesseerd aan zijn enkel.

Die blessure leek niet al te serieus, maar na een terugslag lag De Jong er in totaal ruim vier maanden uit. Daardoor miste hij het beslissende deel van het seizoen 2017/18 en ging ook het trainingskamp in Duitsland vorige week aan zijn neus voorbij. De Jong werkte een individueel programma af en sloot woensdag voor het eerst weer aan bij de groepstraining.

De Jong, die volgens verschillende Spaanse media in de nadrukkelijke belangstelling van Barcelona staat, heeft nog drie weken om helemaal wedstrijdfit te worden. Op 25 juli speelt Ajax de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen, in de tweede voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.