Frenkie de Jong na maand afwezigheid terug bij Barcelona

Reacties

Frenkie de Jong kan donderdag zijn rentree maken bij Barcelona. Trainer Quique Setién heeft de Oranje-international opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel van donderdag met Osasuna.

Frenkie de Jong na maand afwezigheid terug bij Barcelona
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Osasuna
Osasuna

Begin deze week klonken vanuit Spanje al geluiden dat De Jong voor het eerst in een maand weer in actie zou komen voor Barça. De 23-jarige middenvelder hervatte vorige week al de groepstraining, maar Setién wenste geen risico met hem te nemen in aanloop naar de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Real Valladolid.

De Jong miste door zijn kuitblessure daarvoor zeven competitieduels van Barça, maar kan tijdens de laatste twee speelronden van La Liga dus nog in actie komen in de duels met Osasuna (donderdag) en Alavés (zondag). Met vier punten achterstand op Real Madrid is de kans op titelprolongatie klein.

De enige kans voor De Jong om zijn eerste seizoen bij Barcelona met een hoofdprijs af te sluiten, lijkt daardoor de Champions League te zijn. Op zaterdag 8 augustus wacht de return van de achtste finale tegen Napoli. Het heenduel in Italië eindigde eerder dit jaar in een 1-1 gelijkspel.

Behalve De Jong keert ook Arthur na één wedstrijd afwezigheid terug in de wedstrijdselectie. De Braziliaanse middenvelder stapt na dit seizoen over naar Juventus in een ruildeal met Miralem Pjanic. Ansu Fati en Riqui Puig zijn ook van de partij, de geblesseerde Antoine Griezmann ontbreekt.

Setién wilde tijdens zijn persconferentie nog niet verklapppen of De Jong ook in de basis begint, zoals maandag werd gemeld door Sport. 'De Jong heeft zijn blessure achter zich gelaten. We zullen nog beslissen of hij gaat beginnen of niet, maar hij is klaar om minuten te maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.