Frenkie de Jong: 'Het was een stuk beter, maar nog verre van perfect'

Reacties

Frenkie de Jong erkent dat het spel van Oranje nog altijd voor verbetering vatbaar is, maar vond het tegen Qatar (2-0) al een stuk beter dan in de eerste twee WK-wedstrijden tegen Senegal (2-0) en Ecuador (1-1).

Frenkie de Jong: 'Het was een stuk beter, maar nog verre van perfect'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Qatar
Qatar

De Jong was een beetje verkouden, maar speelde desondanks 86 minuten mee en pikte zelfs nog zijn tweede goal als international mee. De 25-jarige middenvelder liet na het teleurstellende optreden tegen Ecuador nog weten wat er aan ontbrak en vond dat het nu beter ging, zo stelde hij dinsdagavond na het veiligstellen van de groepswinst in gesprek met de NOS.

'Ik denk wel oké, we kunnen natuurlijk altijd beter, maar we hebben de wedstrijd gedomineerd, dat kan je ook wel verwachten natuurlijk', zei De Jong, die van een prima resultaat sprak. 'En aan de bal was het een stuk beter. Nog steeds verre van perfect. Je streeft altijd naar perfectie, maar dat komt niet altijd. We kunnen nog steeds beter, maar vandaag was het wel een stukje beter.'

'Ik denk dat we wel de opening hebben gevonden af en toe', vervolgde De Jong. 'Soms viel-ie net niet goed of maakten we de verkeerde keuze, maar we kwamen wel in de positie om iets te creëren. Dus dat is positief.' Dat Oranje te statisch was, ging de spelmaker niet in mee. 'Soms maakten we de verkeerde keuze of een technische fout, maar het was al een stuk beter dan dat het was.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.