Zenit-fans zorgen voor indrukwekkende ontvangst van spelersbus

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zenit-fans zorgen voor indrukwekkende ontvangst van spelersbus

Zenit Sint-Petersburg won donderdagavond met 3-1 van Fenerbahçe en bereikte daardoor de laatste zestien van de Europa League. Na de indrukwekkende erehaag die de spelersbus voor aanvang kreeg, kon het ook eigenlijk niet meer misgaan voor de Russen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kieran Trippier is tegenwoordig bij Tottenham Hotspur een van de betere backs uit de Premier League, maar er was een tijd waarin het minder goed met hem ging. Toen de verdediger nog bij Burnley zat, hielp manager Sean Dyche hem op weg. 'In die tijd ging ik nog uit en dronk ik. Ik zorgde niet goed voor mezelf. Hij kwam en heeft me enorm geholpen. Hij was echt een goede manager en heeft me geleerd om een betere verdediger, maar ook een betere aanvaller te worden. Ik zou graag nog eens onder hem spelen, wie weet gaat dat nog gebeuren.' (Burnley Express)

'Dan kwamen we aan, hadden we twee uur tijdsverschil en moesten we onder tropische temperaturen voetballen.'
Frank Olijve maakte in 2017 de overstap van Nederland naar de Verenigde Staten, waar hij op het tweede niveau bij Orange County ging spelen. De 29-jarige middenvelder die nu actief is voor De Graafschap genoot, maar kende wel een vervroegd einde van zijn avontuur. 'Het was geweldig', zei Olijve tegen De Stentor. 'We woonden in één van de mooiste staten. Voor uitwedstrijden zaten we soms een paar uur in het vliegtuig. Toen president Donald Trump alle visums liet halveren, kon mijn partner niet langer blijven en moesten we na een half jaar terug naar Nederland.'

Diogo Dalot is niet vergeten waar hij vandaan komt. De negentienjarige vleugelverdediger heeft van zijn eerste salaris bij Manchester United een cadeau gekocht voor zijn oude club Fintas Football School: een nieuwe spelersbus. Dalot ging op negenjarige leeftijd van Fintas naar FC Porto, dat hem afgelopen zomer verkocht aan United. 'Diogo sprak ons via Skype. Hij was op de weg terug van een wedstrijd met United toen hij zei dat we naar buiten moesten gaan. Daar vonden we de bus', zei Luís Travassos van Fintas. 'Het betekende veel voor ons. We hebben maar weinig middelen, dus zijn cadeau was groots.'

• De trainingen van de bekritiseerde manager Maurizio Sarri bij Chelsea doen verdediger Antonio Rüdiger een beetje denken aan zijn tijd op school. Dat vertelt de Duitser in gesprek met Sky Sports. 'Het is niet zo dat we de hele dag rennen. Het is niet heel fysiek, hij houdt van de tactische kant. Het lijkt een beetje op school. Je luistert de hele tijd naar iemand, maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen.'

Michael van Gerwen wordt opnieuw in het zonnetje gezet door zijn favoriete voetbalclub PSV. Zondag, in de rust van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV, loopt de Vlijmenaar die in januari voor de derde keer wereldkampioen Darts werd, een ereronde met zijn bokaal. Van Gerwen werd bij zijn vorige wereldtitel, in 2017, ook gehuldigd door PSV.

• Wie was de beste speler ooit die het shirt van Manchester United droeg? Daar zal altijd wel discussie over blijven. Duncan Edwards is in ieder geval zeker een kandidaat voor deze eretitel. Vandaag in 1958 kwam hij om het leven. United staat daar natuurlijk even bij stil.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Frenkie de Jong wilde met het afronden van zijn overgang naar Barcelona de aandacht weer verleggen naar zijn prestaties voor Ajax. Het moest gaan over het sportieve aspect, want pas over een half jaar laat hij de Amsterdamse club achter zich om zich in een nieuw avontuur te storten. De middenvelder ontkomt er echter niet helemaal aan toch bezig te zijn met zijn avontuur in Barcelona.

Kylian Mbappé scoort aan de lopende band. De aanvaller van Paris Saint-Germain wil er toch graag nog eentje extra aan zijn totaal toevoegen. De vierde Parijse treffer tegen Montpellier is immers de boeken ingegaan als een eigen doelpunt van Vitorino Hilton. Mbappé heeft de Franse Ligue 1 gevraagd dat te veranderen: 'Jullie kunnen het aan de aanvaller toeschrijven.. en vooral niet aan Hilton als een eigen goal.'

• Het is bekend dat Cristiano Ronaldo graag in de schijnwerpers staat. De aanvaller van Juventus is niet vies van een commerciële knipoog. Woensdag zorgde de Portugees bij het betreden van Wanda Metropolitano voor wat extra aandacht voor zijn sponsor getuige zijn Swarovski-schoenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.