Frêle technicus wil Inter de weg wijzen in Derby della Madonnina

Reacties

Zaterdag staat de Derby della Madonnina weer op het programma. AC Milan en Internazionale gaan dan uitmaken wie zich voor de laatste keer in 2019 de beste van Milaan mag noemen. Het vernieuwde Internazionale wil een gooi doen naar de Scudetto en wordt daarin geleid door een bijzondere regisseur op het middenveld: Stefano Sensi.

Frêle technicus wil Inter de weg wijzen in Derby della Madonnina
AC Milan
AC Milan
0 - 2
Internazionale
Internazionale

Via een omslachtige constructie werd Sensi overgenomen van Sassuolo, waar hij 68 wedstrijden speelde. Inter betaalde vijf miljoen euro, huurt de middenvelder dit seizoen en is daarna verplicht om Sensi te kopen. Het zijn maatregelen die clubs nemen om de regels van de Financial Fair Play te omzeilen.

Los daarvan is hij op dit moment misschien wel een van de meest in het oog springende spelers van de Serie A. In drie competitiewedstrijden toonde hij aan ruimschoots van waarde te kunnen zijn voor de blauw-zwarte formatie. Twee keer was hij trefzeker, even zo vaak was hij aangever van een ploeggenoot die scoorde.

Afgelopen zaterdag hielp de lichtvoetige middenvelder Inter nog hoogstpersoonlijk aan de derde opeenvolgende zege in de Serie A. Even leken de rollen omgedraaid en kopte de slechts 1,68 meter lange Sensi op aangeven van centrale verdediger Diego Godín raak tegen Udinese.

Á la Pirlo
Sensi is wat men in Italië een regista noemt; een spelverdeler voor de defensie, zoals Andrea Pirlo in zijn beste dagen. Het kan haast geen toeval zijn dat de sierlijke Sensi afkomstig is uit de Italiaanse kuststad Urbino. Zo'n vijf eeuwen geleden was dat de thuishaven van Raffaello, een kunstschilder, anno 2019 wereldberoemd om zijn haast perfecte stijl.

Het voetbalveld als schilderij; de lichtvoetige Sensi regisseert het liefst: soms met kort spel, maar net zo lief stuurt hij ploeggenoten met splijtende passes diep. Gezegend met een extreem korte draaicirkel legt hij tegenstanders regelmatig in de luren. Het levert vaak vrije trappen op, die de drievoudig international van Gli Azzurri het liefst zelf neemt. Dinsdag tegen Slavia Praag (1-1) zag hij nog een vrije bal op de lat uiteenspatten.

Het verleidde Massimo Moratti, voormalig eigenaar van Inter, tot een vergelijking met Wesley Sneijder. 'Ik had niet verwacht dat Stefano zo goed was', aldus Moratti tegenover Italiaanse media. 'Hij is slim, snel en voegt iets toe wat Sneijder ook deed in zijn periode bij Inter.' Natuurlijk, een vergelijking met de Nederlander gaat ver, want onder aanvoering van Sneijder veroverde Inter de Champions League, maar het zegt iets over de indruk die de 24-jarige Italiaan al heeft gemaakt dit seizoen.

Nieuwe Scudetto
Hoewel de transfer van Sensi deze zomer in de schaduw stond van steraankopen als Romelu Lukaku en Alexis Sánchez moge één ding duidelijk zijn. Met de komst van de fijnbesnaarde middenvelder is Inter een artiest rijker, die ongetwijfeld zijn stempel wil gaan drukken op de Milanese derby van zaterdag.

Bovendien wil Inter dit seizoen met Antonio Conte aan het roer een gooi doen naar de eerste landstitel sinds het seizoen 200/10. Sensi werd ooit als tiener door Juventus weggekocht bij Cesena, om vervolgens als handelswaar gestald te worden bij Sassuolo.

Het doorbreken van de hegemonie van de club uit Turijn zal, tien jaar na de treble van Sneijder en de zijnen, de ultieme wraak zijn voor rasvoetballer Sensi die nu furore maakt bij de aartsrivaal.

De volgende te nemen horde op de route naar het landskampioenschap is stadsgenoot AC Milan, dat na een moeizame seizoenstart afgelopen weekend voor de tweede keer op rij won en zevende staat. Zaterdag is het zover, het duel begint om 20.45 uur in Stadio Giuseppe Meazza.

Speelronde 4 in de Serie A


Vr 20 sep. 2019

Za 21 sep. 2019

Zo 22 sep. 2019

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer S. Sensi
Meer over S. Sensi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.