'Fred Rutten maakt meteen een goede beurt'

Reacties

Fred Rutten heeft zijn eerste duel als trainer van Anderlecht gewonnen. Bij zijn officieuze debuut werd een tumultueus oefenduel met 1899 Hoffenheim in een 3-2 zege omgezet.

'Fred Rutten maakt meteen een goede beurt'

Tijdens het trainingskamp in Spanje was de nummer zeven van Duitsland de eerste opponent voor Rutten. Hij zag zijn ploeg goed uit de startblokken komen, want in de beginfase opende Landry Dimata de score. De doelpuntenmaker miste vervolgens een grote kans op de 0-2, hij faalde bij een strafschop.

Vervolgens kwam Anderlecht met een man meer te staan. Justin Hoogma (ex-Heracles Almelo) werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd voor het onreglementair afstoppen van een doorgebroken speler. De man-meer-situatie betekende niet dat Anderlecht het makkelijker kreeg, via Benjamin Hübner en Nadiem Amiri kwam de ploeg van Joshua Brenet zelfs op een 1-2 voorsprong.

Uiteindelijk gingen de Belgen toch nog met de zege aan de haal door goals van Pieter Gerkens en Zakaria Bakkali, die de bal in het doel krulde.

De Belgische media keken voorzichtig positief terug op het eerste optreden van Anderlecht, dat in het debuutduel in een 4-3-3-formatie verscheen. Zo zag Het Nieuwsblad een druk coachende Rutten langs de lijn en luidde de conclusie als volgt: 'Fred Rutten maakte meteen een goeie beurt.'

In Spanje werkt Rutten toe naar zijn officiële debuut, volgende week zondag tegen nummer zeven AA Gent. Zelf staat Anderlecht teleurstellend vijfde met al veertien punten achterstand op koploper Genk. Eerder vandaag nog liet Rutten weten volop te geloven in een goede afloop van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.