Fred: 'Ik ga mijn onschuld bewijzen aan de autoriteiten'

Reacties

Fred ontkent het gebruik van stimulerende middelen. Vrijdag maakte de Braziliaanse voetbalbond (CBF) bekend dat de 22-jarige middenvelder van Shakhtar Donetsk een positieve dopingtest heeft afgelegd tijdens het toernooi om de Copa América.

Fred: 'Ik ga mijn onschuld bewijzen aan de autoriteiten'

De CBF maakte liet weten dat bij Fred ook de contra-expertise positief is bevonden. Het zou gaan om het gebruik van hydrochloorthiazide, een vochtafdrijvend middel dat wordt voorgeschreven bij onder meer hoge bloeddruk en nierproblemen. De speler zelf weet echter nergens van. 'Ik heb nog nooit enig verboden middel gebruikt. Ik geloof in mijn onschuld en ik ga dat bewijzen aan de autoriteiten. Ik heb een schone loopbaan.'

Tijdens de strijd om de Copa América kwam Fred twee keer in actie namens Brazilië. Dinsdag werd bekend dat de zesvoudige international positief getest had, maar desondanks speelde de Braziliaan die avond gewoon mee met Shakhtar Donetsk in de derde voorronde van de Champions League tegen het Fenerbahçe (0-0) van de Nederlander Robin van Persie. De Turkse topclub heeft inmiddels een klacht ingediend bij de UEFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.