Fred Friday: van beoogde opvolger Vincent Janssen tot totale flop

Reacties

Hij kwam al niet meer voor in de plannen van trainer Arne Slot en nu is Fred Friday ook definitief verlost van zijn bijrol in Alkmaar. AZ heeft het contract van de Nigeriaanse spits ontbonden.

Fred Friday: van beoogde opvolger Vincent Janssen tot totale flop
© Pro Shots

Daarmee komt er na drieënhalf jaar een einde aan het weinig succesvolle verblijf van Friday in Noord-Holland. AZ nam hem in de zomer van 2016 nog met hoge verwachtingen over van Lillestrøm, nadat het Vincent Janssen voor ruim twintig miljoen euro aan Tottenham Hotspur had verkocht. De Nigeriaan trad echter nooit in de voetsporen van de huidige spits van Monterrey.

Het was namelijk niet Friday, maar Wout Weghorst die zich uiteindelijk opwierp als opvolger van de topscorer van het Eredivisie-seizoen 2015/16. De Oranje-international kwam diezelfde zomer over van Heracles Almelo, groeide uit tot de nieuwe aanvalsleider van AZ en verdiende twee seizoenen en 45 doelpunten later een transfer naar VfL Wolfsburg, waar hij nu ook de grote man is.

Hoe anders liep het voor Friday. In zijn eerste seizoen voor AZ was de Nigeriaan nog goed voor zeven goals in alle competities, maar in het seizoen 2017/18 was zijn rol al uitgespeeld. Sparta Rotterdam huurde hem voor een half seizoen, maar degradeerde desondanks uit de Eredivisie. Een jaar later kon Friday ook bij FC Twente geen potten breken. Nu neemt AZ definitief afscheid van hem.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.