Fraser wil tegen Lazio strijden voor het Nederlands voetbal

Reacties

Naast de theoretische kans op overwintering, is het Nederlands voetbal datgene waarvoor Vitesse donderdagavond gaat strijden tijdens het Europa League-duel met Lazio. Coach Henk Fraser hoopt dat zijn ploeg kan stunten tegen de nog foutloze Italianen.

Fraser wil tegen Lazio strijden voor het Nederlands voetbal

Tijdens het perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd liet de coach weten dat keeper Remko Pasveer nog een vraagteken is voor het duel. Donderdagochtend worden de laatste testen gedaan om te kijken of hij kan spelen. De doelman moest afgelopen weekend tegen FC Groningen (4-2 verlies) al verstek laten gaan.

Fraser ziet Lazio als de sterkste ploeg in de poule. 'Ik vind de individuele kwaliteiten goed en als team staat het uitstekend. De tactiek is heel lastig te bespelen. Hoewel de nederlaag tegen OGC Nice er misschien kanslozer uitzag, is Lazio als overduidelijke koploper van de poule nog een stapje verder', zo tekende de clubsite op.

Lazio-coach Simone Inzaghi heeft aangekondigd dat hij bepaalde spelers rust gaat geven. Fraser is echter realistisch: 'De kansen zijn, helaas, minimaal. Maar er bestaat zoiets als prestige, eergevoel. Daar moeten we voor strijden. Voor het Nederlandse voetbal en bovenal ook voor de ruim 1.700 supporters die ons in Rome komen steunen.'

De samenvatting van de wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.