Fraser vindt op teleurstellende Sparta-avond toch iets positiefs

Voor Sparta Rotterdam bleek er in de thuiswedstrijd tegen NEC niet meer haalbaar dan een punt (1-1). Een teleurstellend resultaat na een teleurstellend duel, maar Henk Fraser vond toch iets om positief over te zijn.

Sparta speelde vorige week tegen Fortuna Sittard voor rust een van zijn beste helften in jaren en hoopte die lijn vrijdagavond te kunnen doortrekken. 'Dat dit niet is gelukt, is de grootste teleurstelling van vanavond', zei Fraser na afloop. 'We begonnen wel goed en hadden het gevoel dat het doelpunt eraan zat te komen, maar hij viel aan de andere kant. Dat was toch wel een tik. Je ziet de spelers dan hinken op twee gedachten en we werden te slordig.'

Vlak voor rust viel toch nog de gelijkmaker, via Sven Mijnans, en in de tweede helft hoopte Sparta de wedstrijd naar zich te kunnen toetrekken. Dat zat er echter niet in. 'Het plan dat we hadden lukte niet', concludeerde Fraser. 'Maar dan moet ik toch een compliment maken aan mijn spelers: als het voetballend niet lukt, dan zullen ze in ieder geval knokken. Dat deden we ook nu weer. NEC kreeg ook niet echt kansen om de wedstrijd te winnen. Het is positief dat we een ploeg hebben die moeilijk te verslaan is.'

Na vijf wedstrijden staat Sparta op vijf punten. Aangezien de ploeg van Fraser al tegen vier concurrenten heeft gespeeld, hadden de fans daar misschien iets meer van verwacht. 'Ik hoor mensen over het programma, maar niets is makkelijk voor ons. Geen één wedstrijd', benadrukt Fraser. 'De onderste acht zullen dit seizoen heel dicht bij elkaar liggen, daar ben ik van overtuigd. En even in perspectief: NEC heeft nu een fantastische start, maar heeft maar drie punten meer dan wij. Het is natuurlijk maar net hoe je ernaar kijkt.'

Sparta speelt aankomende woensdag uit tegen PEC Zwolle, dat op het moment zonder punten onderaan staat. Volgende week zondag komt SC Cambuur op bezoek op Het Kasteel.