Fraser viert na Oranje-euforie nu ook feest met Sparta Rotterdam

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zondagmiddag zijn eerste zege van dit seizoen geboekt. Op het eigen Kasteel sloeg de ploeg van Henk Fraser in de eerste helft het beslissende gaatje tegen Fortuna Sittard.

Fraser viert na Oranje-euforie nu ook feest met Sparta Rotterdam
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
3 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Sparta haalde uit de eerste drie wedstrijden maar één puntje en Fraser leerde vorige week bij het Nederlands elftal wat een goed resultaat met de gemoedstoestand kan doen. 'Na de eerste wedstrijd tegen Noorwegen was iedereen kritisch en na Turkije-thuis konden we de hele wereld aan. Wij hebben met Sparta ook een resultaat nodig om weer een stapje te kunnen maken', zei de assistent-bondscoach van Oranje én hoofdtrainer van Sparta vrijdag nog tegen VI.

Dat gewenste resultaat kwam er zondag tegen Fortuna, dat beroerd aan de wedstrijd in Rotterdam begon. De bezoekers kregen in de openingsfase wel een mogelijkheid via voormalig Spartaan Deroy Duarte, maar lieten hierna niets meer zien in de eerste helft. Sparta was de baas op het veld en kwam, nadat Lennart Thy via de handen van Fortuna-keeper Yanick van Osch de lat had geraakt, na ruim twintig minuten op voorsprong. Sven Mijnans gaf voor, Bryan Smeets scoorde met een beheerste volley.

Mijnans was ook de aangever bij de 2-0, gemaakt na een klein halfuur. Hij kreeg de bal zomaar in de voeten gespeeld door Roel Janssen van Fortuna en stuurde Thy weg. De Duitser vond met een fraai schot de bovenhoek en deed Fortuna zo opnieuw pijn: sinds de promotie van de Limburgers in 2018 heeft Thy in zes duels al zes keer gescoord tegen Fortuna. Geen speler deed dat in deze periode vaker.

Sjors Ultee was duidelijk ontevreden over de eerste helft van zijn ploeg en greep halverwege hard in, met drie wissels. De Fortuna-coach bracht onder meer Bassala Sambou, die de start van het seizoen miste omdat hij door toedoen van de Brexit nog niet speelgerechtigd was. Vrijdag werd het lopende proces bij de immigratie- en naturalisatiedienst (IND) alsnog succesvol afgerond en zodoende kon Sambou zondag op Het Kasteel zijn rentree maken.

Na de prachtige aansluitingstreffer van Mats Seuntjens (een schot van afstand) kreeg Sambou een grote kopkans voor de gelijkmaker. Zijn timing was echter niet in orde, waardoor de volledig vrijstaande invaller de bal miste. Dat was een misser met voor Fortuna vervelende gevolgen, want ruim een kwartier voor tijd zorgde een Sparta-invaller aan de overkant van het veld voor de beslissing. Na onhandig balverlies van Samy Baghdadi stuurde Smeets de achttienjarige Emanuel Emegha weg en hij zorgde met een hard schot in de korte hoek voor de 3-1.

Sparta Rotterdam Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
RKC Waalwijk
34
9
11
14
40-51
-11
38
11
N.E.C.
34
10
8
16
38-52
-14
38
12
FC Groningen
34
9
9
16
41-55
-14
36
13
Go Ahead Eagles
34
10
6
18
37-51
-14
36
14
Sparta Rotterdam
34
8
11
15
30-48
-18
35
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.