Frappart frustreert Memphis en Lyon: twee rode kaarten en bekerexit

Memphis Depay en Olympique Lyon kunnen zich volledig gaan richten op de titelstrijd in de Ligue 1. De Nederlander en zijn ploeggenoten werden woensdagavond uit het toernooi om de Coupe de France geknikkerd.

Olympique Lyonnais
0 - 2
Monaco
Monaco

Olympique Lyon is in de Ligue 1 nog altijd een van de vier titelkandidaten. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het immers bloedstollend spannend in de Franse competitie. Lille staat bovenaan met 70 punten. Daarna volgen Paris Saint-Germain, AS Monaco en Olympique Lyon met respectievelijk 69, 68 en 67 punten. Zodoende mochten Memphis en consorten dit seizoen nog altijd dromen van twee prijzen.

De jacht op een van die twee prijzen werd woensdagavond gestaakt. Met Memphis als rechsbuiten speelde Olympique Lyon, dat in 2012 voor het laatst de Coupe de France won, thuis tegen AS Monaco. Het werd een wedstrijd vol frustraties voor de thuisploeg. Coach Rudi Garcia werd al na ruim twintig minuten naar de tribune gestuurd door Stéphanie Frappart na opmerkingen op de arbitrage. Hij zag vanaf daar hoe Maxwel Cornet en Marcelo de paal troffen. Het aluminium was Olympique Lyon sowieso niet erg gunstig gezind, want niet veel later trof Maxence Caqueret ook de lat. Het bleef zodoende 0-0 tot de rust en daar mocht vooral AS Monaco zich gelukkig mee prijzen.

Het spel in de eerste helft bood Memphis en consorten veel perspectief, maar de wedstrijd werd kort na rust helemaal op z'n kop gezet. De 1-0 van Cornet werd afgekeurd en vervolgens kreeg Lyon een penalty tegen én een rode kaart. Het was Sinaly Diomandé die heel hoog kwam met zijn been. Dermate hoog dat Frappart het een penalty én een tweede gele kaart waard vond. Een cadeautje dat Wissam Ben Yedder graag uitpakte: 0-1.

De frustraties liepen bij Olympique Lyon hoog op en het was uiteindelijk AS Monaco dat de kwartfinale  zou winnen. Kevin Volland bepaalde na 61 minuten de eindstand op 0-2. Omdat Memphis vervolgens een gele kaart in plaats van een penalty kreeg, kwam Olympique Lyon ook niet meer dichterbij. Daarmee nam de onvrede over Frappart, die op het EK 2021 als vierde official zal fungeren als eerste vrouwelijke arbiter ooit, alleen nog maar verder toe. Desondanks trok AS Monaco de zege wel gewoon over de streep. Net als Paris Saint-Germain, Montpellier en de amateurs van Rumilly-Vallières staat dus AS Monaco in de halve finale.